avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire la banca
Discuție deschisă în Executare silită

poprire la banca

buna ziua, am semnat ca fidejusor pt o societate, nestiind ce reprezinta termenul, eu eram imputernicita societatii; societatea nu si-a respectat obligatiile de leasing si mi-a pus poprire pe contul de la banca unde era cardul de salariu, pentru acest lucru era acel cont- salariu; avea voie banca sa-mi puna poprire pe acest salariu?
Cel mai recent răspuns: razvan11catalin , utilizator 08:09, 17 Martie 2009
Da, banca poate sa va puna poprire pe cont.

Fidejusorul raspunde alaturi de debitor pentru nerespectarea platilor ratelor de leasing.
Fidejusorul este la randul lui un debitor, alaturi de debitorul principal. Pentru orice suma ce va este luata de banca din poprire, va puteti indrepta impotriva debitorului principal. Daca este contul in care intra salariul, solicitati sa va elibereze sumele ce exced cotei de 1/3 din salariu, maximul ce poate fi urmarita silit prin poprire pe dreptruile salariale.
Si eu am un caz similar: pe contul de card ce il detin mi se vireaza salariul si avasul spre decontare de catre firma la care sunt actualmente angajat. Am un dosar de executare (pt ca am avalizat niste BO si inca platesc la ele), si un executor bancar incearca sa obtina blocarea unor sume din salar. Poate fi acest cont poprit?
In cazul in care exista mai multi 'creditori', care este ordinea popririlor? Se efectueaza procentual sau isi asteapta randul fiecare?

Multumesc
Executorul poate pune poprire pe conturi. In aceasta situatie puteti solicita angajatorului sa va vireze salariul la casierie, astfel incat sa existe doar posibilitatea popririi a cel mult 1/2 din venituri, in eventualitatea in care exista mai multi creditori popritori sau 1/3 din venit daca exista un singur creditor popritor. In cazul in care exista mai multi creditori popritori nu exista o ordine de distribuire a sumelor. Plata se va face procentual!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu michella73 michella73 Buna ziua, in 2008 am facut o refinantare in valoare de 22500 lei, in 2010 in urma taieri salariilor cu 25% am inceput sa nu mai pot achita ratele am facut ... (vezi toată discuția)
Poprire Xm3n Xm3n Trebuie sa fiu anuntat cind incepe poprirea?o firma recuperatoare poate vinde creanta mai departe? (vezi toată discuția)