avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită POPRIRE SALARIU
Discuție deschisă în Executare silită

POPRIRE SALARIU

Buna ziua,
in 2008 am facut o refinantare in valoare de 22500 lei, in 2010 in urma taieri salariilor cu 25% am inceput sa nu mai pot achita ratele am facut o restructurare a creditului pe 1 an, dar tot nu am putut ajunge cu ratele la zi, asa ca am ajuns la o restanta de vreo 1500 lei cu tot cu dobanda, rata lunara fiind de 380 lei pe luna. Am trecut si peste etapele cu firma de recuperari, iar luna trecuta pe la inceputul lunii am primit o instiintare de la banca prin care ma anunta ca in termen de 15 zile sa achit tot creditul ramas restant in valoare de 18900 lei ca acel ctr a fost reziliat iar daca nu platesc ma vor executa silit si voi plati si cheltuelile aferente .
Eu luna trecuta am fost la banca dupa instiintarea primita am platit echvalentul ratei 350 lei, nu au zis absolut nimic. Mentionez ca bunuri pe numele meu nu am Intrebarea este poprirea se face de la locul de munca sau direct de catre banca unde am cardul de salariu, cat dureaza pana iti pune poprire si nu trebuie trimisa o instiintare prealabila de la un executor judecatoresc . Ma gandesc sa nu am surpriza neplacuta ca acum la salariu sa ma trezesc cu contul blocat. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 13:12, 11 Noiembrie 2011
Poprirea pe salariu se face fara somatie.

Art. 454-Cod Proc.civ.

Poprirea se înfiinţează fără somaţie, prin adresă însoţită de o copie certificată de pe titlul executoriu, comunicată celei de-a treia persoane arătate la art. 452, înştiinţându-se totodată şi debitorul despre măsura luată.

În adresa de poprire se va pune în vedere celei de-a treia persoane, care devine potrivit alin. 1 terţ poprit, interdicţia de a plăti debitorului sumele de bani sau bunurile mobile incorporale ce i le datorează ori pe care i le va datora, declarându-le poprite în măsura necesară pentru realizarea obligaţiei ce se execută silit.

Adresa de înfiinţare a popririi va cuprinde numele şi domiciliul debitorului persoană fizică ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi codul de identificare fiscală.

În cazul în care se solicită înfiinţarea popririi pentru toate conturile unei persoane juridice, inclusiv pentru conturile subunităţilor fără personalitate juridică ale acesteia, se vor indica elementele de identificare pentru fiecare titular de cont în parte, respectiv pentru fiecare subunitate a societăţii debitoare.

În cazul în care adresa de înfiinţare a popririi se adresează unei unităţi operaţionale a unei bănci, poprirea va fi înfiinţată asupra conturilor pe care debitoarea urmărită le are deschise la acea unitate.

În cazul în care poprirea a fost înfiinţată ca măsură asigurătorie şi nu a fost desfiinţată până la obţinerea titlului executoriu, se va comunica terţului poprit copie certificată de pe titlul executoriu în vederea îndeplinirii obligaţiilor prevăzute de art. 456.

Indisponibilizarea sumelor de bani sau a bunurilor mobile incorporale poprite va înceta dacă debitorul consemnează, cu afectaţiune specială, întreaga valoare a creanţei la dispoziţia creditorului urmăritor. Debitorul va înmâna recipisa de consemnare executorului judecătoresc, care va înştiinţa de îndată pe terţul poprit.
modificat de

Lege nr. 459/2006 – pentru modificarea şi completarea Codului de procedură civilă din 6 decembrie 2006, M. Of. 994/2006;

Angajatorul dvs.va deveni tert poprit iar acesta va comunica bancii sa va opreasca banii ,in cazul in care primiti salariul pe card.Angajatorul va primi adresa de poprire.
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
andymaurul, utilizator
Am inteles dar angajatorul nu a primit inca nimc. Si daca ar fi trebui sa existe pe fluturasul de salariu poprirea?Poate dura asa mult? Poate sa-mi puna poprire pe tot salariul eu stiu ca doar pe 1/2 din salariu. Va multumesc
1/2 daca exista mai multi creditori.Daca exista un singur creditor procentul retinut este de pana la 1/3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Retineri din salariu ContSters146823 ContSters146823 Care sunt situatiile in care un angajator poate opera retineri din salariu? Angajatorul poate opera retineri din salariu - ex. instiintare de poprire de la ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu ion predescu ion predescu un salariat are in prezent 3 popriri. Acestea au venit la societate de la 3 executori diferiti. Salariatul prezinta angajatorului o noua incheiere cu o alta ... (vezi toată discuția)