avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati. Sotul meu a avut ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati. Sotul meu a avut o firma, ...

Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati. Sotul meu a avut o firma, a facut liniii de credit pentru care eu am semnat ca si fidejusor. El a decedat iar eu am poprire pe cont, firma fiind acum in insolventa. Fiind 3 popriri, imi este retinut jumatate din salariu. Eu mai am si un credit de nevoi personale la Raiffeisen Bank, de la ei am inteles ca nu exista posibilitatea unei restructurari din cauza celorlalte popriri si ca imi vor face dosar de executare silita. Intre timp au trecut 2-3 luni si nu am primit acel dosar. Problema este ca acum imi retin tot salariul pe care il primesc in acel cont, au dreptul sa faca acest lucru? Adica sa nu ma lase cu absolut niciun ban? Este poprirea din cauza firmei, ei au fost informati de acest lucru...trebuiau sa imi faca dosar pentru creditul de nevoi personale....cum sa imi ia absolut toti banii?
Cel mai recent răspuns: CristinaS24 , utilizator 13:11, 27 Septembrie 2022
Indiferent cate executari exista nu va pot retine mai mult decat jumatate din venituri. Contestati actele de executare in termenul legal la instanta si notificati executorul si banca pentru deblocarea celeilalte jumatati din venituri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2022
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Va multumesc mult!

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Indiferent cate executari exista nu va pot retine mai mult decat jumatate din venituri. Contestati actele de executare in termenul legal la instanta si notificati executorul si banca pentru deblocarea celeilalte jumatati din venituri.

Buna ziua!

Revin din nou asupra discutiei ....este posibil sa ma ajute cineva in aceasta privinta: am ramas unic intretinator al copilului, cum pot totusi solicita sa nu mi se retina 1/3 din venitul net? In momentul aceasta am contul blocat, am avut si un credit de nevoie personale pe care nu am reusit sa il mai achit dar inca nu mi-au trimis executare silita cei de la Raiffeisen ci prefera sa imi retina tot ce prin pe cont, este normal asa ceva? Practic ma lasa in imposibilitatea de a mai supravietui. Va rog mult....chiar am nevoie de un ajutor. Am ajuns intr-o situatie disperata: am luat legatura si cu avocati care mai mult m-au amanat iar eu intr-un final nu am nicio solutie. Cel putin stiu ca mi se vor retine 1/2 din venituri, nu ma feresc sa nu platesc.

CristinaS24 a scris:

Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati. Sotul meu a avut o firma, a facut liniii de credit pentru care eu am semnat ca si fidejusor. El a decedat iar eu am poprire pe cont, firma fiind acum in insolventa. Fiind 3 popriri, imi este retinut jumatate din salariu. Eu mai am si un credit de nevoi personale la Raiffeisen Bank, de la ei am inteles ca nu exista posibilitatea unei restructurari din cauza celorlalte popriri si ca imi vor face dosar de executare silita. Intre timp au trecut 2-3 luni si nu am primit acel dosar. Problema este ca acum imi retin tot salariul pe care il primesc in acel cont, au dreptul sa faca acest lucru? Adica sa nu ma lase cu absolut niciun ban? Este poprirea din cauza firmei, ei au fost informati de acest lucru...trebuiau sa imi faca dosar pentru creditul de nevoi personale....cum sa imi ia absolut toti banii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire abuziva din partea bancii raiffeisen bank CristinaS24 CristinaS24 Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati. Sotul meu a avut o firma, a facut liniii de credit pentru care eu am semnat ca si fidejusor. Sotul a decedat, am mostenit ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare ... Alex199018 Alex199018 Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare de 30000lei eu fiind girant, a platit o parte din rate iar la un moment dat nu a mai platit, in ... (vezi toată discuția)
Executare silita fidejusor uracort uracort Am fost administratorul unei firme ce a fost radiata in urma intrarii acesteia in faliment ca urmare a incapacitatii de plata. In timpul functionarii firmei am ... (vezi toată discuția)