avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire abuziva din partea bancii Raiffeisen Bank
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire abuziva din partea bancii Raiffeisen Bank

Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati. Sotul meu a avut o firma, a facut liniii de credit pentru care eu am semnat ca si fidejusor. Sotul a decedat, am mostenit datoriile si in momentul de fata mi se retin 1/2 din venituri, de asemenea firma este in insolventa. Am mai avut un credit de nevoi personale tot la Raiffeisen pe care am intrat in imposibilitatea de a-l mai achita iar acum banca, desi m-a amenintat in nenumarate randuri ca imi va trimite scrisoare de executare silita, imi retine absolut toate veniturile cu exceptia alocatiei. Ce pot sa fac in situatia aceasta? Ii sun si imi spun ca asta este, banca isi recupereaza banii. Este posibil asa ceva?
Cum as putea proceda ca sa mi se retina 1/3 din venituri, avand in vedere ca am in intretinere si un copil.
Chiar am ajuns intr-o situatie disperata pentru ca nu mai pot retrage absolut nimic.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2022
CristinaS24, utilizator
Firma a intrat in insolventa si eu sunt in executare silita pentru liniile de credit pentru care am semnat ca si fidejusor, mi se retine 1/2 din salariu. Banca acum imi retine toate veniturile pentru creditul de nevoi personale pe care am intrat in imposibilitatea de a-l mai plati. Deci firma vireaza jumatate din salariu catre executori judecatoresti pentru acele linii de credit si banca imi retine cealalta jumatate pentru creditul de nevoi personale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti rapid contestatie la executare.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata @CristinaS24 , - daca am inteles eu bine situatia dvs. - raspunsul functionarului acelei banci chiar a fost in sensul de a va ajuta . Creditul dvs. NU este in executare silita , deci nu trebuie sa se “ inghesuie “ in cei 50% care pot fi popriti , doar ceilalti creditori ( care deja au executare ) . Numai popririle din executari silite sunt limitate , alte plati , nu . Presupun ca , la incheierea contractului de credit cu banca ( cel de nevoi personale ) , dvs. ati dat accept acesteia sa preleveze rata din contul dvs. Si asta fac . Pana isi pot incasa in acest fel banii , nu vor declara scadenta anticipata a creditului , ca nu au de ce s-o faca . In opinia mea , solutiile ar fi : sa vorbiti cu angajatorul sa va plateasca salariul cash ( dar , daca nu lucreaza cu numerar si - deci - nu are un angajat cu atributiuni de casier , e posibil sa va refuze ) , sau sa deschideti un alt cont pentru incasarea salariului la alta banca , asa cum ati fost sfatuita . Poprire veti avea si pe acesta , dar veti putea avea acces la 50% din salar , asa cum legea spune , cu o dovada ca angajatorul deja va popreste ceilalti 50% . Raiffeisen nu va mai incasa nimic din credit si va fi nevoita sa declare scadenta anticipata , va va executa silit si atunci , impreuna cu ceilalti creditori , vor imparti acea jumatate din salariul dvs. Avand mai multe executari silite , nu puteti avea retineri mai mici de 1/2 , fractia de 1/3 se aplica pentru o singura executare . Iar faptul ca va e greu , ca aveti copil in intretinere , asta chiar nu e treaba creditorilor , ei au dat bani si au dreptul sa si-i recupereze .
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2022
CHKa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu puteti avea retineri mai mici de 1/2 , fractia de 1/3 se aplica pentru o singura executare .

se poate ca instanta de executare sa fixeze si mai putin, legea ii permite prin " pana la 1/3", respectiv, "pana la 1/2"
eu din mesaj am inteles ca nu ii retine rata, ci toti banii care ii intra si ii intra jumatate din leafa.. acuma nu stiu daca rata e cat juimatate de salariu...
Rata era undeva la 1900 lei, dupa noile majorari, pentru acest credit de nevoi personale. Am intrat in imposibilitatea platii de apriximativ 8-9 luni. Am vorbit cu ei in incercarea de a gasi o solutie dar nu s-a putut face nimic, eu avand deja poprire instituita pe cont pentru liniile de credit pentru care am semnat ca si fidejusor.
In momentul de fata ei imi retin cealalta jumatate din salariu, de care ar trebui sa beneficiez si eu in mod normal. Nu mi-au trimis scrisoare de executare silita pentru ca intr-adevar este mai usor si mai avantajos sa retraga tot ceea ce este pe cont.

gi-jane2 a scris:

nu puteti avea retineri mai mici de 1/2 , fractia de 1/3 se aplica pentru o singura executare .

se poate ca instanta de executare sa fixeze si mai putin, legea ii permite prin " pana la 1/3", respectiv, "pana la 1/2"
eu din mesaj am inteles ca nu ii retine rata, ci toti banii care ii intra si ii intra jumatate din leafa.. acuma nu stiu daca rata e cat juimatate de salariu...

Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2022
CristinaS24, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog mult sa ma ajutati. sotul meu a avut o firma, ... CristinaS24 CristinaS24 Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati. Sotul meu a avut o firma, a facut liniii de credit pentru care eu am semnat ca si fidejusor. El a decedat iar eu am ... (vezi toată discuția)
Executare silita GRYA GRYA Buna ziua, In situatia in care : daca pe langa executarea silita, prin care la munca mi se retine 33,33% din salariu mai am o rata care reprezinta 44% din ... (vezi toată discuția)
Executare silita fidejusor uracort uracort Am fost administratorul unei firme ce a fost radiata in urma intrarii acesteia in faliment ca urmare a incapacitatii de plata. In timpul functionarii firmei am ... (vezi toată discuția)