Solicitarea aparatorului de a studia dosarul de u.p, se poate face si la organul de cercetare penala sau la procuror?
Aceasta operereaza de drept prin depunerea sa?
sau procurorul trebuie sa se pronunte?
Daca este depusa la organul de cercetare pnala acestase poate pronunta sau trebuie sa o inainteze catre procuror care se pronunta?
Din cate am observat in cazurile mele politia trimite dosarul la procuror.Se spala cumva pe maini intrucat practica organelor de politie este in sensul respingerii acestor cereri de studiere a dosarului.
Prin urmare, in conditiile in care dosarul de urmarire penala se afla la politie cererea de studiere a dosarului impreuna cu dosarul de urmarire penala vor fi trimise catre procuror.
Daca urmarire penala se efectueaza direct de procuror si invinuitul sau inculpatul se afla in stare de libertate cererea va fi respinsa de procuror pana la un anumit moment...
Daca inculpatul se afla arestat preventiv nu vor exista probleme pentru a fi studiat dosarul...din motive lesne de inteles...evident...la instanta...
E dificilă studierea dosarului în faza de urmărire penală. Vă poate fi refuzată aprobarea cererii de studiu. Urmărirea penală este considerată secretă şi pentru a nu fi influenţat mersul anchetei procurorul va putea să nu va aprobe o astfel de cerere.
Unde scrie ca daca se depune cererea de studiu in fata organelor de politie trebuie sa se pronunte procurorul si nu organulde cercetare penala?
Adica exista vreun impediment, in sensul ca doar procurorul se poate pronunta sau are dreptul si organul de urmarire penala?
u. p nu este secreta ci nepublica, asa stiu, iar daca este arestat in cauza oricum dosarul a fost studiat la instanta in momentul propunerii de arestare...