avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate Sandru_d

Activitate Sandru_d

Răspuns la discuția am nevoie de niste sfaturi
ok..am inteles problema..noi am fost deacord pentru a fi sanctionati cei ce au gresit si am cerut ca noi sa semnam un act in care ne facem responsabili de urmatoarele greseli si sa ni se traga din salar. Problema este ca ei ne obliga sa ramanem peste program,nepontati pentru timpul ramas drept pedeapsa...exact asa s-au adresat ei "drept pedeapsa". Nu cred
ca intr-o companie cu 3000 de angajati te joci cu pedepse si ameninti angajatii. Eu vreau sa fiu sigur,pentru ca din cate stiu eu o asemenea obligatie este ilegala si o eventuala sanctionare este la fel fara explicatie,deoarece a refuza sa stai peste program fara sa fii platit nu se poate penaliza,parerea mea. Oricum multumesc foarte mult pentru timpul pe care mi l-ati acordat si va rog daca puteti sa-mi spuneti in termeni legali cum se prezinta aceasta situatie si daca am dreptate.

Buna seara,am nevoie de niste sfaturi va rog. Muncesc intr-o companie multinationala intr-un program de 3 schimburi. In urma unei livrari la client s-a depistat ca intr-o cutie ce trebuie sa contina 6 piese niste operatori au bagat din greseala 5 piese. Drept pedeapsa,seful superior ne-a obligat sa ramanem peste program,fara sa fim platiti,sa ne verificam continutul cutiilor pt a evita o noua greseala si o reclamatie de la client. Inafara ca ne-a obligat sa ramanem peste program,ne-a amenintat ca daca nu vrem ne va face abatere disciplinara. Nu inteleg pe ce motiv poate sa ne faca abatere disciplinara deoarece mi-am terminat programul de 8 ore. Va rog dati-mi un sfat si spuneti-mi ce ii pot spune in caz ca va continua cu amenintarile sau poate chiar le va pune in practica,deoarece niciunul dintre colegii mei nu vor sa ramana neplatiti si obligat la munca peste programul pe care noi l-am semnat in contract.
Răspuns la discuția Probleme la munca
Va multumesc foarte mult.
Salut,ma numesc Dinu si sunt angajat intr-o firma multinationala cu contract pe perioada nedeterminata. Acum 2 saptamani superiorii mei m-au obligat sa vin la munca si in weekend,fiind schimbul 2,sambata 3 si duminica iar 2...va dati seama ce odihnit am fost. Intrebarea mea este daca angajatorul ma poate obliga sa vin in la munca si in weekend neavand parte de repaos si daca au dreptul sa ma dea afara pe motiv ca refuz sa vin sambetele si duminicile la munca. Va multumesc si astept un raspuns.