Salut,ma numesc Dinu si sunt angajat intr-o firma multinationala cu contract pe perioada nedeterminata. Acum 2 saptamani superiorii mei m-au obligat sa vin la munca si in weekend,fiind schimbul 2,sambata 3 si duminica iar 2...va dati seama ce odihnit am fost. Intrebarea mea este daca angajatorul ma poate obliga sa vin in la munca si in weekend neavand parte de repaos si daca au dreptul sa ma dea afara pe motiv ca refuz sa vin sambetele si duminicile la munca. Va multumesc si astept un raspuns.
Nu va poate obliga decit in situatii de forta majora sau de crestere a activitatii.Oricum acest refuz nu poate fi motiv de conce4diere.Daca se persista plingeti-va la ITM
Ore suplimentare...
Arvwen
Firma la care lucrez ne-a schimbat programul de lucru , cu toate ca in CIM durata timpului de munca este precizata 8h/zi - 40 ore /saptamana , ei ne obliga sa ... (vezi toată discuția)
Posibil abuz
cristi.t
Buna ziua, o intrebare :
[b]Este legal ca sa te oblige directorul unui magazin sa vii din concediul de o saptamana, ca sa lucrezi sambata si duminica, ... (vezi toată discuția)