avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Activitate Carola

Activitate Carola

Cu multa placere!
va felicit ptr. decizia luata.....uneori se spune ca "e bine sa lasi loc de buna-ziua pe oriunde treci"..... asta, chiar daca drumul e anevoios!
Din cate cunosc eu .... ai nevoie de registrul de incasari si plati si de registru inventar!
Inca ceva...... consider ca angajatorul trebuia sa va ofere un alt post in cadrul firmei .... asta si in cazul in care cel pe care-l ocupati dvs. a fost desfiintat!
Stimate domn,
dvs. aveti contract individual de munca (C.I.M) numai cu firma (X). In acest sens, chiar daca administratorul firmei (X) mai are si alte firme( Y,Z), acesta nu are fata de dvs nicio obligatie....... fiindca..... dvs. ati incheiet C.I.M. cu firma (X), or, firma (X) a desfiintat postul si, in atare conditii, masura este legala si nu veti putea obtine nicio hotarare care sa va demonstreze contrariul.

Ganditi-va ca patronul ar avea o singura firma...... si ar desfiinta un post...... ar fi obligat patronul sa-l ia pe acel angajat (al carui post a fost desfiintat) la el acasa? ar fi obligat sa-i ofere un loc de munca? Eu consider ca nu si, cu riscul de a ma repeta, va spun ca dvs. ati incheiat contract de munca cu firma X ..... nu cu patronu' ......si nici cu firmele Y,Z.... sau cate-or mai fi!

In consecinta, incercati sa verificati daca desfiintarea postului s-a facut cu acte in regula... si... in cazul in care descoperiti vreo chichita.... nu ezitati sa formulati contestatie la decizia prin care ati fost incunostiintat despre desfiintarea postului, insa, atentie marita........ formulati contestatia impotriva deciziei emisa de angajator (firma X) si nu impotriva deciziei emise de administratorul/directorul firmei X sau... Y,Z,K....

Mult succes!
Eu am patit acelasi lucru in 2003.
Am fost angajata in functia de jurisconsult la data de 01.09.2003 si, prin decembrie a aparut legea consilierilor juridici, astfel ca, la 01.03.2004 angajatorul mi-a modificat functia din jurisconsult in consilier juridic!

P.S. se pare ca atunci cand te-ai angajat tu intrase in vigoare legea 514.
Răspuns la discuția CEc ul =instrument de garantie??
Buna Monya! Ma tem ca filele de CEC pe care le detii nu pot fi considerate instrument de garantie a creantei in conditiile Legii nr. 64/1995. Iti spun acest lucru pentru ca in cazul in care detii o creanta impotriva unei societati aflate in stare de insolventa / reorganizare sau faliment recuperarea acesteia o vei putea face numai dupa inregistrarea acesteia in tabelul creantelor debitoarei respective.
Ca sa fiu mai explicita:
1. daca debitoarea este in reorganizare iti vei recupera creanta in ordinea stabilita prin graficul de plati cuprins in planul de reorganizare;
2. daca debitoarea se afla in procedura falimentului atunci iti vei recupera creanta in urma unui plan de distributie intocmit lichidatorul judiciar si aprobat de judecatorul sindic. Plata se va face in ordinea stabilita de art. 122 din Legea nr. 64/1995.

Cum in situatia ta creanta e "garantata" cu file CEC ma tem ca nu ai decat o simpla creanta chirografara pe care o vei obtine numai daca debitoarea are un patrimoniu destul de consistent.

In ceea ce priveste filele de CEC te-ai putea indrepta cu o actiune impotriva persoanelor fizice care au avut mandatul sa emita astfel de instrumente de plata "fara acoperire" (vezi art. 215 Cod Penal - Inselaciune) sau, mai ai o posibilitate de indreptare impotriva organelor de conducere ale debitoarei (vezi art. 137 sau 147 din Legea nr. 64/1995).

Sper ca te-am putut ajuta intr-un fel!
Multa bafta!