avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... ANGAJARE IN FUNCTIA DE JURISCONSULT
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

ANGAJARE IN FUNCTIA DE JURISCONSULT

DACA IN 2005 AM FOST ANGAJATA PE POST DE JURISCONSULT CONF. COR IN VIGOARE LA ACEA DATA, SE IMPUNE O CORACTARE A DENUMIRII POSTULUI?
Cel mai recent răspuns: Razvan Iulian Neatu , Avocat 13:51, 30 August 2006
Eu am patit acelasi lucru in 2003.
Am fost angajata in functia de jurisconsult la data de 01.09.2003 si, prin decembrie a aparut legea consilierilor juridici, astfel ca, la 01.03.2004 angajatorul mi-a modificat functia din jurisconsult in consilier juridic!

P.S. se pare ca atunci cand te-ai angajat tu intrase in vigoare legea 514.
salut, sunt razvan, consilier juridic din anul 2001.
in anexa 1 a legii nr. 188/1999 privind statutul functionarului public este mentionata expresia "consilier juridic". prin urmare, notiunea nu este noua, nu a fost reinventata de legea nr. 514/2003.
si daca imi amintesc bine, jurisconsult era folosita ca notiune inainte de 1989!
un alt exemplu care arata folosirea notiunii de consilier juridic inainte de legea 514 este art. 16 alin. 2 lit. b din legea nr. 51/1995, republicata.
si exemplele pot continua.
opinia mea e in sensul ca notiunea de consilier juridic a aparut dupa 1989 si a intrat in legalitate, in sensul mentionarii exprese, prin legea nr. 514.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau consilier juridic? meerceea meerceea Am o simpla intrebare...care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau consilier juridic? exista vreo lege in care se stipuleaza?ms (vezi toată discuția)
Incadrare functie ilegala in cim PERESCU ANDREEA PERESCU ANDREEA Buna ziua, Mi s-a schimbat incadrarea din consilier juridic in jurisconsult, printr-un act aditional la CIM, care a fost inregistrat prin Revisal. La ... (vezi toată discuția)
Cor - jurisconsult sau consilier juridic? Doresc sa va supun atentiei o “discutie” in legatura cu doua notiuni: aceea de “consilier juridic” si respectiv cea de “jurisconsult”. Scopul ... (vezi toată discuția)