Buna ziua,
Sunt singurul care am certificat de mostenitor din cei trei coindivizari ai actului de concesiune al unui loc de veci concesionat din anul 1941. Ceilalti doi coindivizari care au decedat nu au succesiunile dezbatute, pentru ca respectivii nu au detinut bunuri mobile si imobile in afara de acest loc de veci, iar mostenitorii lor au emigrat. La ora actuala nu am nici un fel de informatii in legatura cu acesti mostenitori. ADP- sectia cimitire cere in mod expres acordul tuturor coindivizarilor pentru inhumarea unuia dintre ei sau a membrilor de familie.
Hotararea Consiliului Local privind organizarea si functionarea cimitirelor face referire expresa la titularul de loc astfel: "Prin titular se intelege persoana care detine in folosinta locul de inhumare si are act de concesiune. In acest loc pot fi inhumati titularii dreptului de folosinta, sotii sau sotiile, copiii si parintii acestora precum si alte persoane in baza acceptului notarial al titularului dreptului de concesiune". Hotararea CL nu face referire la situatia cand respectivul loc de veci este detinut de mai multi concesionari. Administratia cimitirului m-a informat ca niciodata nu voi putea folosi locul de veci pentru mine si membrii familiei mele atata timp cat ceilalti coindivizari nu au succesiunile dezbatute si nu am acordul lor pentru viitor, lucru imposibil de realizat deoarece nu detin nici un fel de date in legatura cu mostenitorii lor.
Intrebare
Este formalitate aceasta administrativa (de a cere consimtamantul tuturor coindivizarilor la inhumarea titularului sau a unui membru al familiei) supusa controlului judecatoresc?
Va multumesc!
Ce este de facut intr-o atare situatie in care sotii nu au copii si vor ca, dupa decesul unuia dintre ei, bunurile comune sa ramana celuilalt, fara riscul de a fi atacate de rezervatari?
Multumesc!
Vreau sa divortez. Nu avem copii. Nu avem bunuri materiale dobandite impreuna, deci nu se pune problema partajului. Doresc sa divortez la notar. Intrebare: este necesara medierea si
An depus la data de 18.02.2010 o cerere de brevetare la OSIM. As dori sa cesionez cererea unei companii straine. Problema este ca au trecut 12 luni de la constituirea depozitului national reglementar.
Intrebare: as mai putea face demersuri pentru cesionare in strainatate daca s-a depasit termenul de 12 luni? Ce s-ar mai putea face in acest caz?
Va multumesc!
De ce este de preferat ca inventatorul sa cesioneze brevetul inca din faza de cerere?
O companie romana sau straina care preia cesionarea unui brevet de inventie din Romania poate mai apoi sa-l transforme in brevet european sau international?
Va multumesc!
Sfatul dumneavoastra este ca titularii de brevet sa-si protejeze brevetele in tarile de interes. Dar eu ca simplu cetatean nu am cum sa aflu daca inventia mea este aplicata undeva, daca se comercializeaza sau tarile in care se gasesc concurentii.
Ideal ar fi ca romanii sa-si obtina brevete europene sau internationale, care cred ca depasesc posibilitatile financiare ale majoriitatii romanilor detinatori de brevete.
Daca totusi cineva ar avea posibitatea de a aplica pentru brevet european sau international, pentru fiecare tara mentionata in cerere trebuie sa plateasca taxe individuale de procesare si mai apoi de protectie?
Va multumesc!
In legatura cu raspunsul dumneavoastra din 7 martie 2011 va rog sa-mi raspundeti la doua intrebari, daca se poate. Pornesc de la situatia urmatoare: brevet de inventie patentat in Romania, se platesc taxele de protectie anuale; titularul brevetului nu are bani pentru a-si obtine brevet european sau international, deci inventia lui este protejata numai in Romania.
Prima intrebare: este adevarat ca brevetele de inventii pot fi consultate la Osim de oricine doreste din tara si din strainatate?
A doua intrebare : poate o companie straina sa aplice o inventie romaneasca fara acordul titularului sau al OSIM-ului care protejeaza inventia? Se poate intampla o asemenea situatie?
Va multumesc!
Va rog sa-mi raspundeti, daca se poate, la o intrebare legata de raspunsul dumneavoastra din 3 martie. Ce inseamna a incalca un brevet de inventie in Romania, din moment ce brevetele de inventie sunt protejate daca se platesc taxele anuale respective.
Va multumesc!
Sunt posesorul unui brevet de inventie patentat in Romania. As putea sa-l cesionez in strainatate daca mi-as gasi un potential cumparator? Nu cumva firmele straine accepta numai patente care au protectie si pentru zona in care se afla ele?