Sunt asistent in brokeraj (cursuri finalizate si examen promovat), declarat la ANAF - practic intermediez asigurari (in partea de S-E a Romaniei, zona Bucuresti - Constanta) si primesc comision in functie de numarul clientilor si valoarea asigurarilor realizate. Ma deplasam la clienti si la asiguratori pentru intocmirea politelor de asigurare, avand clienti atat in Bucuresti, cat si in Constanta - deplasarile fiind intre cele doua orase si cele intermediare (Slobozia / Fetesti / Cernavoda / Medgidia etc.).
In momentul de fata, avand in vedere restrictiile de circulatie, ce documente ar trebui sa completez pentru a-mi putea desfasura activitatea, fara a avea probleme cu autoritatile (politie, jandarmerie etc.)? Cel mai probabil, activitatea de asistent in brokeraj, intra la liber profesionisti.
Declaratia pe proprie raspundere cu bifa la "interes profesional" este de ajuns? Sau trebuie sa am si documentele justificative de la ANAF ?
As dori sa pun o intrebare la care nu gasesc niciun raspuns concret.
1.In momentul in care te deplasezi pe un drum cu o singura banda pe sens, la trecerea de pietoni (nesemaforizata), daca cineva este pe carosabil (indiferent de sensul de mers pe care se afla pietonul), tu ca sofer trebuie sa opresti si sa acorzi prioritate (asta e clar).
2 In momentul in care te deplasezi pe un drum cu doua benzi pe sens sau mai multe, la trecerea de pietoni(nesemaforizata), daca cineva este pe carosabil, acorzi prioritate numai daca pe sensul tau de pers (pe carosabil) se afla un pieton, nefiind obligatoriu sa opresti daca pietonii se afla pe sensul opus (vorbim de drumuri cu doua sau mai multe benzi de circulatie pe sens.) - (din nou asta e clar).
3. Intrebare: pe un drum cu mai multe benzi pe sens, la o intersectie semaforizata, atunci cand soferii au rosu pentru inainte si la stanga, galben (sau verde, dupa caz) intermitent pentru virajul la dreapta, iar pietonii au verde plin, cand esti obligat sa opresti pt petoni? Atunci cand pietonii sunt pe sensul tau de mers sau esti obligat sa opresti daca se afla si pe sensul opus de mers si ei se deplaseaza catre sensul tau de mers ? (in cazul de fata este o intersectie semaforizata si ai galben sau verde intermitent pt viraj la dreapta)
Multumesc.
Intreb pentru ca e un real disconfort sa opresti pentru un pieton care se afla pe sensul opus de mers si se indreapta catre sensul tau de mers (are de parcurs 4 benzi pe sensul opus si apoi 4 benzi pe sensul tau ca sa ajunga in fata masinii tale), daca vrei sa faci virajul la dreapta pe galben/verde intermitent.#-o
Se poate emite o fila CEC / sau bilet la ordin, intr-o moneda (Eur/Dolar) in afara de moneda nationala (lei) ?
Aici sunt doua cazuri, cazul in care firma care primeste instrumentul de plata este in Romania sau cazul doi, cand este din afara tarii.
Si daca da, pe document trebuie trecut contul de euro/dolar sau se poate mentiona si contul de lei, banca realizand conversia la cursul ei din data scadenta?
Solicit sa imi comunicati detalii cu privire la camerele de supraveghere ce trebuiesc montate obligatoriu (legea te obliga) intr-un magazin ce are ca obiect de activitate comertul cu bijuterii.
1.Prezenta camerelor de supraveghere este obligatorie.
2.Prezenta unui sistem de alarma este obligatorie.
3.Care sunt caracteristicile ce trebuiesc indeplinite de camerele de supraveghere (daca exista) si pe ce perioada, in urma, trebuiesc stocate imaginile/inregistrarile surprinse de camerele de supraveghere?
4.Se mentioneaza cumva marimea minima a HDD-ului calculatorului pe care se stocheaza imaginile / inregistrarile ? (aici cred ca mai degraba este vb de durata de inregistrare - din urma . Vezi Punctul 3)
5.Eventual legea ca sa o pot citi si eu.
Buna ziua.
Am cautat pe forum si nu am gasit daca e necesar ca in contabilitate sa fie traduse facturile din alte limbi. Facturile in engleza, germana etc. trebuiesc neaparat traduce in lb rom? Si daca da, care este acea lege ce impune acest lucru? Multumesc.
Sunt sanse ca procesul sa fie pierdut de partea vatamata? Si apoi ea la randul ei (partea vatamata) sa fie data in judecata de catre talhari si sa i se ceara daune morale ?
SENATUL
LEGE
pentru modificarea art. 21 alin. (2) din Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar
Parlamentul României adoptã prezenta lege.
Articol unic. - Alineatul (2) al articolului 21 din Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, publicatã în Monitorul
Oficial al României, Partea I, nr. 586 din 30 iunie 2004, se modificã ºi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Certificatul de cazier judiciar se elibereazã persoanelor fizice în cel mult 10 zile de la data solicitãrii, în
cazurile prevãzute la alin. (3), sau în cel mult 30 de zile de la data solicitãrii, în cazurile prevãzute la alin. (5), ºi
este valabil 6 luni de la data primirii."
Aceastã lege a fost adoptatã de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 ºi ale art. 76
alin. (2) din Constituþia României, republicatã.
PREªEDINTELE CAMEREI DEPUTAÞILOR
ADRIAN NÃSTASE
PREªEDINTELE SENATULUI
NICOLAE VÃCÃROIU