avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Asistent in brokeraj - intermediere asigurari - ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Asistent in brokeraj - intermediere asigurari - deplasare in "conditiile COVID"

Buna ziua,

Sunt asistent in brokeraj (cursuri finalizate si examen promovat), declarat la ANAF - practic intermediez asigurari (in partea de S-E a Romaniei, zona Bucuresti - Constanta) si primesc comision in functie de numarul clientilor si valoarea asigurarilor realizate. Ma deplasam la clienti si la asiguratori pentru intocmirea politelor de asigurare, avand clienti atat in Bucuresti, cat si in Constanta - deplasarile fiind intre cele doua orase si cele intermediare (Slobozia / Fetesti / Cernavoda / Medgidia etc.).

In momentul de fata, avand in vedere restrictiile de circulatie, ce documente ar trebui sa completez pentru a-mi putea desfasura activitatea, fara a avea probleme cu autoritatile (politie, jandarmerie etc.)? Cel mai probabil, activitatea de asistent in brokeraj, intra la liber profesionisti.

Declaratia pe proprie raspundere cu bifa la "interes profesional" este de ajuns? Sau trebuie sa am si documentele justificative de la ANAF ?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2020
mrbilly, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 09:21, 14 Aprilie 2020
Ar trebui și o adeverință de la angajator. Dacă sunteți PFA sau SRL se completează o adeverință semnată și ștampilată, care poate să fie făcută pe o perioadă mai lungă de timp. Declarația pe propria răspundere se face în fiecare zi.
Ar trebui să mai întrebați la poliție dacă sunt în regulă deplasările pe distanțe mai mari, să nu aveți probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent broker in asigurari sebirelli sebirelli Buna ziua. Vreau sa devin asistent broker in asigurari. Am ceva experienta ca agent. Va rog sa-mi recomandati cu ce societate broker sa colaborez si cu care nu ... (vezi toată discuția)
Declaratie pe proprie raspundere nelubt nelubt Daca trebuie sa desfasor zilnic aceleasi activitati - activitati profesionale (sunt asistent in brokeraj), ingrijire mama 89 ani, cumparaturi etc, trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pot sa trag la raspundere un broker daca asiguratorul refuza nejustificat sa-mi achite contravaloarea reparatiilor efectuate la un autoturism in baza unei polite casco? sorina.scurtu sorina.scurtu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea chestiune. Vreau sa stiu cum pot/ daca pot sa trag la raspundere un broker de asigurare in situatia in care ... (vezi toată discuția)