avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Activitate sweru

Activitate sweru

Se poate pune sechestru pe locuinta care este cumpărată de la o fabrica dar nu este intabulat? Terenul este trecut la impozit cu certificat in calitate de mostinitor. care nu este intabulat pe numele proprietarului?
Adică dacă procuroul decide ca suspectul inculpatul nu e vinovat atunci se poate depune plângere penală împotriva persoane care a dus autoritățile statului in eroare?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Sarcina probei apartine procurorului, suspectul sau inculpatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie si nu e obligat să îşi dovedească nevinovăţia.

Dovada ar fi procesul de percheziție domiciliara că nu sa găsit nimic. Cum poate să își facă dreptate acea persoană? Cu ce dovezi și-ar putea face dreptate?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu e vorba de fals in declaratii, poate sa fie vorba de inducerea in eroare a organelor judiciare, art. 268 C.pen.

Am o nelămurire o persoană a fost reclamată la politie că ar deținea lucruri ilegale..
Persoană care ca reclamat la politie este ca un complice ... După parerea mea.
Ce poate să pățească acea persoană ?care a declarat fals in declarații? Eu asa stiu că când depui plângerea la politie e pe propria răspundere. Cunoscând prevederile art.292 din codul penal privind falsul în declaratii. Și se răspunde dacă nu este adevărat.
Cum poate să fie credibilă acea persoană care nu are dovezi?.
Vă rog sa-mi explice cineva.
Cu convorbirea telefonică înregistrată e probă? Singură probă care o am.

gi-jane2 a scris:

Faceti plangere la politie pt inselaciune.

Am găsit pe internet un anunț de loc de muncă in alta țară și persoană respectivă mi-a cerut un avans. Persoană care a postat anunțul e de la mine din localitate o cunosc Și am avut încredere. Și după ce i-am dat bani nu a mai răspuns la telefon. Nu am semnat niciun contract de muncă. Am doar ca probă convorbirea inregistrată.
Cum pot să-mi fac dreptate?
In procesul verbal de percheziție domiciliara nu sa trecut la mențiuni că a lovit până sa speriat si a chemat ambulanta nu au vrut cei de S.A.S. sa scrie la mențiuni dar dovadă rămâne camerele de supraveghere din interiorul locuinței și cei de la ambulantă si certificat medical de la IML nu știu daçă se acceptă de instanță filmările de camerele de supraveghere din interiorul locuinței.

Mihăilă Sebastian a scris:

Da, se poate

Și se poate face plangere penală și pentru cei de S.A.S ? pentru loviri si abuz in serviciu?

Pana cand se prescrie fapta, in cazul de fata, 5 ani de la momentul inducerii in eroare.

În cât timp se poate face plângerea penală?

Plangere penala pt infractiunea prevazuta de art. 268 Cod penal "Inducerea in eroare a organelor judiciare"

Și atunci ce demers poate să facă?

Nu mai exista infractiunea de denunt calomnios.

gi-jane2 a scris:

In privinta persoanei care a declarat mincinos, se poate face plangere pt denunt calomnios iar in privinta modului in care s-a facut perchezitia, plangere la parchet.