avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am o nelămurire o persoană a fost reclamată la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am o nelămurire o persoană a fost reclamată la politie că ...

Am o nelămurire o persoană a fost reclamată la politie că ar deținea lucruri ilegale..
Persoană care ca reclamat la politie este ca un complice ... După parerea mea.
Ce poate să pățească acea persoană ?care a declarat fals in declarații? Eu asa stiu că când depui plângerea la politie e pe propria răspundere. Cunoscând prevederile art.292 din codul penal privind falsul în declaratii. Și se răspunde dacă nu este adevărat.
Cum poate să fie credibilă acea persoană care nu are dovezi?.
Vă rog sa-mi explice cineva.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2022
sweru, utilizator
Nu e vorba de fals in declaratii, poate sa fie vorba de inducerea in eroare a organelor judiciare, art. 268 C.pen.
Dovada ar fi procesul de percheziție domiciliara că nu sa găsit nimic. Cum poate să își facă dreptate acea persoană? Cu ce dovezi și-ar putea face dreptate?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu e vorba de fals in declaratii, poate sa fie vorba de inducerea in eroare a organelor judiciare, art. 268 C.pen.

Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2022
sweru, utilizator
Sarcina probei apartine procurorului, suspectul sau inculpatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie si nu e obligat să îşi dovedească nevinovăţia.
Adică dacă procuroul decide ca suspectul inculpatul nu e vinovat atunci se poate depune plângere penală împotriva persoane care a dus autoritățile statului in eroare?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Sarcina probei apartine procurorului, suspectul sau inculpatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie si nu e obligat să îşi dovedească nevinovăţia.

Depinde de temeiul in baza caruia s-a dispus clasarea si ce rezulta din cercetari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua vreau să întreb pentru cineva să ajut. s-a declarat ... sweru sweru Bună ziua vreau să întreb pentru cineva să ajut. sa declarat la politie că o anumită persoană deține lucruri ilegale și sa emis un mandat de ... (vezi toată discuția)
Cine plateste totul? zaruri zaruri Un idiot care vindea droguri a zis ca mi-a vandut mie pt a ma droga la ceva chef, de frica probabil in ai da in gat pe cei adevarati. Din cauza lui am avut o ... (vezi toată discuția)
Mandat de perchezitie pentru " suspiciunea de trafic de droguri" marianmadalin322 marianmadalin322 Un mandat de perchezitie se poate prezenta cu \"suspiciunea de\" trafic droguri daca nu exista o proba concreta in acest sens si legea functioneaza pe ... (vezi toată discuția)