Am fost la doua primarii pentru viza autorizatiei de functionare pentru doua puncte de lucru. La una din primarii am aachitat taxa de viza iar la celalat am primit raspunsul ca de anul acesta nu mai am nevoie de autorizatie de la primarie doar de cele de la fitosanitare , seminte si DSV ( am fitofarmacie), ca in codul fiscal nu e prevazut. Care e adevarat?
Sunt angajatul unei firme care comercializeaza seminte si pesticide.Magazinul detine toate autorizatiile necesare. In satul vecin unde am domiciliul nu este magazin si la rugamintea satenilor le aduc marfa (seminte sau pesticide dar numai la comanda). Am fost vizitat de politie ( arme si droguri) ca nu pot sa le aduc satenilor marfa de la magazin, ca magazinul este autorizat in alt judet. Cat este de legal?
Vreau sa-mi deschid un PFA. As dorii sa fac prestari servicii de la placat, zugravit, tencuit, transport. Ce cod CAEN sa aleg pentru firma ca sa pot emite facturi pentru prestari servicii?
Am vandut o parcela de teren agricol. Ttlu de proprietate figureaza pe numele lui tata si fratii lui. Daca fratii fac o declaratie la notar ca nu au pretentii la bucata respectiva pot sa-l intabulez pe mine? Si din pretul de vanzare trebuie sa platesc impozit?
Va rog frumos sa ma informati daca din somaj are dreptul de a beneficia de concediu pre si post natal si daca pe durata somajului poate avea concediu medical? Va multumesc.