avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Activitate nicu2108

Activitate nicu2108

buna ziua! vreau sa construiesc o casa pe pamantul bunicilor mei.
parcela pe care vreau sa construiesc este compusa din trei bucati:
- prima apartine bunicilor mei (fara a avea vreun titlu de proprietate pe ea, mostenita de la parintii lor)
-cea de-a doua apartine fratelui bunicului meu (este trecuta la registrul agricol de la primarie pe numele fratelui bunicului meu, dar ea a fost folosita de catre bunicul meu dintotdeauna)
-cea de-a treia este cumparata de catre bunicul meu (ca forma legala are doar o chitanta de mana cu fostul proprietar)
Care este calea cea mai simpla si ieftina de a deveni proprietar pe acea parcela?
Am inaintat la instanta o actiune pentru retrocedarea a 22 ha teren forestier, pe care am acte de mostenire de la bunicii mei.
Mi s-a respins actiunea pe motiv ca nu m-am incadrat in termenul de 30 de zile de la data primirii raspunsului de la comisia judeteana de fond funciar.
Mai am dreptul deschiderii altei actiuni sau alte sugestii de procedura .
Va multumesc anticipat!
tata si mama au divortat si paratjat bunurile comune. tata s-a recasatorit.nevasta din cea de-a doua casatorie are un copil din o casatorie anterioara, copil pe care tata l-a trecut pe numele sau. ce drepturi am eu la casa parinteasca, respectiv casa tatalui meu, in conditiile in care nu sunt in relatii bune cu acesta?
multumesc anticipat!