buna ziua! vreau sa construiesc o casa pe pamantul bunicilor mei.
parcela pe care vreau sa construiesc este compusa din trei bucati:
- prima apartine bunicilor mei (fara a avea vreun titlu de proprietate pe ea, mostenita de la parintii lor)
-cea de-a doua apartine fratelui bunicului meu (este trecuta la registrul agricol de la primarie pe numele fratelui bunicului meu, dar ea a fost folosita de catre bunicul meu dintotdeauna)
-cea de-a treia este cumparata de catre bunicul meu (ca forma legala are doar o chitanta de mana cu fostul proprietar)
Care este calea cea mai simpla si ieftina de a deveni proprietar pe acea parcela?
Cale simplă nu există, după părerea mea deoarece nu există un titular al unui drept de proprietate care să dețină un titlu justificativ.
Nu există titlu de proprietate al bunicilor și probabil-cel mai sigur - nu a fost dezbătută moștenirea după părinți.
A2-a parcelă a fost a fratelui bunicului dar a fost folosită de bunicul. Faptul că a fost dată în folosință nu înseamnă că bunicul are vreun drept
Pentru A3-a parcelă iar nu există un titlu doar o chitanță de mână ceeace nu prea valorează ca titlu.
Este necesar ca un avocat să vadă actele pe care le dețineți și apoi să stabiliți strategia care nu e deloc simplă, fiind multe probleme de rezolvat.
Nu în ultimul rând, în ce calitate doriți să construiți o casă pe terenul bunicilor deoarece Autorizația de construire se eliberează titularului unui drept real dovedit cu acte(pe care bunicii nici ei nu-l au).
Uzucapiune, instanta, expertiza, taxe de timbru la valoare si cam un an, in functie de instanta... Contactati un avocat macar asa, sa fiti sigur ca nu pierdeti atata timp si atatia bani pe o actiune facuta eronat.
Succesiune
lu_ankka
Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema. Strabunicul meu a avut 4 ha de pamant. A avut 4 copii. Pe titlul de proprietate apaare el alturi de unul din copiii sai. ... (vezi toată discuția)