avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la mostenire

tata si mama au divortat si paratjat bunurile comune. tata s-a recasatorit.nevasta din cea de-a doua casatorie are un copil din o casatorie anterioara, copil pe care tata l-a trecut pe numele sau. ce drepturi am eu la casa parinteasca, respectiv casa tatalui meu, in conditiile in care nu sunt in relatii bune cu acesta?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 17:49, 6 Martie 2011
Indiferent in ce relatii esti , vei avea dreptul la mostenirea tatalui tau impreuna cu fiul adoptat al celei de a doua sotii, in parti egale. La mostenire va veni si actuala lui sotie. Tatal poate insa ,sa instraineze in timpul vietii ,bunurile sale si sa nu lase nici o mostenire ,
deschiderea mostenirii va avea loc doar in conditiile in care tatal dvs va deceda;desigur, tatal dvs are posibilitatea ca pe timpul vietii sa dispuna de intreaga avere dupa bunul plac.in conditiile in care relatiile s-ar imbunatati(inteleg ca in prezent sunt deteriorate), tatal dvs va putea sa incheie anumite acte juridice(gen testament, donatie,etc) in favoarea dvs, astfel incat la intervenirea decesului sa aveti o parte mai insemnata.Practic, in conditiile actuale, dvs aveti dreptul la jumatate din 3/8 parte din bunurile tatalui(la nivel teoretic).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota de mostenire a copilului din casatorie anterioara ArminiaTurcu ArminiaTurcu Buna ziua, sotul meu a mai fost casatorit si are un copil din relatia anterioara.Ulterior casatoriei noastre am achizitionat un apartament prin programul ... (vezi toată discuția)
Cum pot evita succesiunea? AnutaCori AnutaCori Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca exista o modalitate sigura prin care casa parintilor mei obtinuta in timpul casatoriei sa nu faca obiectul succesiunii ... (vezi toată discuția)
Impartire avere prin acordul partilor lucit lucit Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: Parintii traiesc. Ei au o casa cumparata impreuna in care locuiesc, iar tatal are alte 2 case si terenuri la tara, ... (vezi toată discuția)