avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota de mostenire a copilului din casatorie anterioara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota de mostenire a copilului din casatorie anterioara

Buna ziua,
sotul meu a mai fost casatorit si are un copil din relatia anterioara.Ulterior casatoriei noastre am achizitionat un apartament prin programul prima casa platibil in 30 de ani.Mama copilului cere in permanenta bani si refuza sa se angajeze traind doar din pensia data de sot(acesta avand un salariu destul de mare).Noi avem la randul nostru un copil nou nascut.Ma intereseaxza ca in cazul decesului sotului, ce drepturi ar avea acest copil din casatoria anterioara asupra bunurilor achizitionate cu sotul meu in timpul casatorie prin credit bancar si asupra bunurilor achizitionate in casa in acest timp.Ma intereseaza care este cota lui in conditiile in care noi mai avem un copil si daca poate cere in instanta o cota dintr-o proprietate a caror proprietari in acte suntem doar eu si sotul.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:33, 18 Decembrie 2013
copii sunt egali in cazul mostenirii, deci va mosteni egal cu ceilalti copii partea tatalui sau, adica in situatia actuala, dvs aveti 1/2 din avere ca bun din casatorie, 1/2 va reveni sotului dupa care mostenesc copii si dvs ca sotie supraveituitoare, dvs avand cota mai mare veti avea dreptul la partaj sa cereti atribuirea catre dvs si sa platiti copiilor sultele ce le vor reveni.
Cota depinde si de cati mostenitori lasa sotul, daca exista testament sau nu... etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Mostenire paula38 paula38 Buna ziua ,problema este urmatoarea ,sunt casatorita ,am incheiat o conventie de separare de bunuri ,inainte de casatorie detineam un imobil ,in timpul ... (vezi toată discuția)
Testament Liza14 Liza14 Tatal decedat, raman sotia si doi fii. Nu se face succesiune. Dupa 7 ani, moare si sotia. Lasa prin testament \\\\\\"intreaga ei avere\\\\\\" (nu precizeaza in ... (vezi toată discuția)