speta:la sediul firmei s-a prezentat o femeie care voia sa se angajeze. I-am cerut sa revina cu acte de identitate precum si eventuale diplome.Dupa o intreaga tevatura(a venit cu pasaportul pt ca nu gasea buletinul, a plecat dupa buletin) in sfarsit s-a prezentat seara cu copie dupa buletin . am sunat contabila ,i-am dat datele ,i-am cerut sa o inregistreze in revisal si a doua zi sa imi aduca contractul de munca.Acea femeie s-a prezentat a doua zi la munca dar din pacate nu a venit contabila cu contractul. Culmea! femeia nu s-a mai prezentat la munca.Pt ca era inregistrata in revisal dar nu era contractul semnat am primit amenda 10000. Am vreo sansa in justitie?Pot apela la articolul 29 referitor la testarea aptitudinilor si sa spun ca era in perioada de testare a aptitudinilor?Mentionez ca domeniul de activitate este :restaurante
ca o voi contesta e clar, am martori ce putin trei.Dar retineti aspectul: nu a fost gasita la munca, nu exista absolut nicio dovada ca ar fi muncit la mine in conditiile in care toti angajatii mei au contract de munca si totusi am fost amendat. Nu e abuz?
cum pot contesta o amenda data de itm .Va prezint speta:
-inspectorii itm s-au prezentat la mine cu o plangere semnata de o anumita femeie care reclama faptul ca a lucrat o perioada de cateva zile la firma mea fara contract ca nu a primit toti banii etc
-la control au constatat toate contractele in regula, toate actele, mai putin faptul ca acea persoana nu avea contract de munca
- le-am comunicat faptul ca acea persoana nu a lucrat la mine si nu o cunosc, doar ca venise candva la angajare
- cu toate acestea, am fost amendat pentru faptul ca nu i-am facut contract de munca acelei persoane, fara a dovedi,sau macar a se chinui un pic,sa dovedeasca faptul ca acea persoana a lucrat la mine.
Avand in vedere cele prezentate mai sus precum si faptul ca am mentionat in PV de contraventie ca nu sunt de acord si ca il voi contesta in instanta,va rog sa ma sfatuiti ce sa fac!? Va multumesc anticipat!
Nu a fost cumva si putin abuz,avand in vedere prezumtia de nevinovatie?!