avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda ITM
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda ITM

cum pot contesta o amenda data de itm .Va prezint speta:
-inspectorii itm s-au prezentat la mine cu o plangere semnata de o anumita femeie care reclama faptul ca a lucrat o perioada de cateva zile la firma mea fara contract ca nu a primit toti banii etc
-la control au constatat toate contractele in regula, toate actele, mai putin faptul ca acea persoana nu avea contract de munca
- le-am comunicat faptul ca acea persoana nu a lucrat la mine si nu o cunosc, doar ca venise candva la angajare
- cu toate acestea, am fost amendat pentru faptul ca nu i-am facut contract de munca acelei persoane, fara a dovedi,sau macar a se chinui un pic,sa dovedeasca faptul ca acea persoana a lucrat la mine.

Avand in vedere cele prezentate mai sus precum si faptul ca am mentionat in PV de contraventie ca nu sunt de acord si ca il voi contesta in instanta,va rog sa ma sfatuiti ce sa fac!? Va multumesc anticipat!

Nu a fost cumva si putin abuz,avand in vedere prezumtia de nevinovatie?!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:25, 7 Martie 2011
Daca nu o contestati inseamna ca o acceptati. Succes!
trebuie neaparat contestata amenda in instanta, sa va incadrati in termenul de 15 zile de la inmanare sau 15 zile de la data postei. va trebuie si un martor neaparat
ca o voi contesta e clar, am martori ce putin trei.Dar retineti aspectul: nu a fost gasita la munca, nu exista absolut nicio dovada ca ar fi muncit la mine in conditiile in care toti angajatii mei au contract de munca si totusi am fost amendat. Nu e abuz?
Mergeti pe contestatie si respectati termenul in care veti depune actiunea.caz penal nu e.
solaris30 a scris:

ca o voi contesta e clar, am martori ce putin trei.Dar retineti aspectul: nu a fost gasita la munca, nu exista absolut nicio dovada ca ar fi muncit la mine in conditiile in care toti angajatii mei au contract de munca si totusi am fost amendat. Nu e abuz?

Posibil sa nu fie un abuz ... insa va trebui sa probati in instanta faptul ca acea persoana nu a fost angajata deloc la dvs ...
Contestati PV pe motivul ca nu exista fapta pentru care ati fost sanctionat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda injurii cuantum maxim Neama Adrian Neama Adrian Buna seara, Am avut o cearta cu prietena mea în timp ce ne deplasam în mașină prin oraș. Ea sa mă sperie a sunat la 112 dar a închis imediat ... (vezi toată discuția)
Anulare pv Bobo66 Bobo66 Mi s-a retinut permisul de conducere pt depasire pe linie continua. Agentul a venit cu pv completat si la rubrica obiectiuni unde trebuia sa scriu eu. Este ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru încălcarea liniei continue. am șanse să câștig dacă depun plângere contravențională? Lino Lino Mi s-a intocmit un proces verbal pentru suspendarea permisului pe 60 zile pentru incalcarea liniei continue. Problema e ca imi pierd locul de munca. Daca imi ... (vezi toată discuția)