avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Amenda injurii cuantum maxim
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Amenda injurii cuantum maxim

Buna seara,
Am avut o cearta cu prietena mea în timp ce ne deplasam în mașină prin oraș. Ea sa mă sperie a sunat la 112 dar a închis imediat telefonul. Cei de la 112 tot sunau si intru-n final ea a răspuns, a venit un echipaj de politie si am primit amenda prin posta pentru injurii si violenta.
Avand in vedere ca sunt la prima abatere de genul asta si a fost o cearta, cum in toate cuplurile se poate intampla, pot obtine anularea procesului verbal de contraventie sau reducerea amenzii ?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2019
Neama Adrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Neama Adrian , utilizator 20:26, 23 Noiembrie 2019
Buna seara, daca am primit amenda pentru injurii 700 de lei.
Pot plati in termen de 15 zile amenda la jumatate din valoare?
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2019
Neama Adrian, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Da, puteți contesta procesul-verbal, dacă mai sunteți in interiorul termenului. In cadrul unui litigiu de genul prevalează prezumția de nevinovăție, la fel ca și in procesul penal, astfel ca pârâtul (poliția) va trebuie sa facă dovada faptei contraveniente sancționată prin procesul verbal.
Si cum va face politia dovada faptei?

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

Da, puteți contesta procesul-verbal, dacă mai sunteți in interiorul termenului. In cadrul unui litigiu de genul prevalează prezumția de nevinovăție, la fel ca și in procesul penal, astfel ca pârâtul (poliția) va trebuie sa facă dovada faptei contraveniente sancționată prin procesul verbal.

Tocmai aceasta e ideea ca nu va putea face dovada daca nu exista martori sau filmari.
Multumesc !

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Tocmai aceasta e ideea ca nu va putea face dovada daca nu exista martori sau filmari.

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala marcalucian marcalucian Buna ziua. Doresc sa contest un proces verbal pe care consider ca nu mi se cuvenea. O sa incerc sa prezit cat mai scurt intamplarea cu toate ... (vezi toată discuția)
Amenda politie ordine publica vs politia rutiera StefanRizea StefanRizea Buna ziua , Doresc un sfat pentru cele intamplate in dimineata asta. In jurul orei 8:30 am lasat fetita la gradinita in str. Nada Florilor si am plecat ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda contraventionala ContSters255185 ContSters255185 Buna.Am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta. Acum o saptamana am luat o amenda pe nedrept.Veneam din oras, si cand am ajuns in apropierea blocului ... (vezi toată discuția)