avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala

Buna ziua.
Doresc sa contest un proces verbal pe care consider ca nu mi se cuvenea.
O sa incerc sa prezit cat mai scurt intamplarea cu toate detaliile::
Eram impreuna cu 2 prieteni intr-o sala de jocuri( de nocroc).l-a un moment dat unul din prieteni a avut o discutie cu un lucrator al salii respective care apoi achemat o firma de paza. tot acelasi prieten a avut o discutie si cu cei de la paza, dar mentionez ca nu au fost injurii aduse.cei de la paza au considerat ca trebuie sa plecam iar noi ne-am conformat.
eram pe trotuar in fata salii respective cand a venit si politia. ne-a legitimat si ne-au dus la sectie pentru "verificari amanuntite".dupa caeasta verificare amanuntita am iesit cu o amenda de 200ron.
la descrierea faptei politistul a scris ca am fost depistat in incinta cazinoului dar el nici nu a intrat si mai ales noi eram afara si ca am adus injurii lucru care nu s-a intamplat pentru ca singura persoana care a vorbit cu lucratorii a fost celalalt prieten dar nu au existat injurii.
mai mentionez ca sala respectiva este prevazuta cu camere de supraveghere care banuiesc ca pot sa arate ca nici nu am adus injurii si mai ales ca nu am fost gasit de politie in incinta salii.
va rog sa-mi spuneti cum sa procedez, cui sa ma adresez sa scap de aceasta amenda.

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian Ilie , Avocat 16:49, 8 Februarie 2012
Formulati contestatie impotriva procesului verbal de sanctionare contraventionala aratand ca starea de fapt este alta decat cea inscrisa in procesul verbal. Depuneti-l la instanta mentionata in finalul procesului verbal. Verificati daca mai sunteti in termen!
va multumesc pt raspunsul rapid .in PV nu este trecuta nici o instanta ci doar faptul ca pot face plangere pe care sa o depun la unitatea din care face parte agentul constatator.
1. aceasta plangere va ajunge in instanta daca eu o depun la politie deoarece stiu ca doar instanta poate anula sau schimba o amenda?
2. sau trebuie sa fac mai multe copii pe care sa le las si la politie si sa ma duc si la instanta
3. cat de repede as primi un raspuns tinand cont ca eu sa-mi dovedesc nevinovatia cer verificarea camerelor fiind singura mea dovada?
4.sper sa nu fie cazul dar presupunand ca acele camere de supraveghere nu erau in functiune ce as putea face sa imi dovedesc nevinovatia?
Atunci o depuneti unde vi se face precizarea, insa in doua exemplare, unul la ei si unul la dvs. Pe cel al dvs. sa va inscrie numarul de inregistrare.
1. Ei sunt obligati sa il trimita la instanta competenta pentru solutionare.
2. Nu este necesar sa trimiteti si la instanta.
3. In termen de max. 30 de zile trebuie sa primiti un raspuns sau o citatie.
4. Daca ajungeti in instanta puteti invoca ca proba filmarile, nu stiu daca vi le accepta, propuneti si martori.
am observat dupa ce m-am uitat de 100 de ori pe procesul verbal.
eu nu am semnat procesul verbal si mi-a venit acasa.in proces scrie ca in termen de 48 de ore de la primire(in care ai semnat de primire) poti plati jumatate si este un spatiu liber unde se trece suma in cifre.acel spatiu nu este completat( si nu ca nu stiu eu matematica) .
1.as putea sa consider ca este eroare din partea agentului si respectiv sa duca la nulitatea PV-ului.
2.iti ia dreptul de a plati jumatate daca nu recunosti procesul verbal?
3. cum as putea interpreta acel spatiu gol?

va rog sa-mi scuzati insistenta dar incerc sa gasesc orice portita care sa ma disculpe oricum de ceva ce n-am facut plus ca m-au facut cu nervii;m-au tinut 4 ore la sectie pentru niste "verificari suplimentare".

p.s: ce puteau afla in plus despre mine de m-au dus la sectie cand eu am cooperat cu ei, le-am dat buletinul imediat ce mi l-au cerut si odata ce mi-au luat CNP-ul printr-un singur apel prin statie mi-au aflat istoria.

rog un raspuns urgent si TRAIASCA MILITIA ROMANA (si sa nu generalizez-S11)

scuzati ultima remarca
Daca sunt vicii in completarea procesului - verbal de sanctionare contraventionala contestati-l pe forma (art. 16 si 17 din OG 2/2001) si pe fond.

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala pentru presupuse injurii (legea nr. 61/1991) AsdLaw AsdLaw Buna ziua! In decursul serii trecute, un politist comunitar, trecand pe langa grupul in care eram, a avut impresia total eronata ca a fost injurat.ulterior ... (vezi toată discuția)
Carnet suspendat qeruta qeruta buna ziua ieseam de pe un drum fara prioritate am dat voie la trei masini sa treaca si mai era o masina de politie la vro 100m .am vazu ca e departe si am ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda tulburarea linistii publice MariusG3 MariusG3 Buna ziua As dori daca se poate un sfat legat de urmatorul eveniment. Pe data de .09.05 in jurul orei 00:30 cu cativa prieteni, stand de vorba, si isi fac ... (vezi toată discuția)