avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala

Buna ziua.
Doresc sa contest un proces verbal pe care consider ca nu mi se cuvenea.
O sa incerc sa prezit cat mai scurt intamplarea cu toate detaliile::
Eram impreuna cu 2 prieteni intr-o sala de jocuri( de nocroc).l-a un moment dat unul din prieteni a avut o discutie cu un lucrator al salii respective care apoi achemat o firma de paza. tot acelasi prieten a avut o discutie si cu cei de la paza, dar mentionez ca nu au fost injurii aduse.cei de la paza au considerat ca trebuie sa plecam iar noi ne-am conformat.
eram pe trotuar in fata salii respective cand a venit si politia. ne-a legitimat si ne-au dus la sectie pentru "verificari amanuntite".dupa caeasta verificare amanuntita am iesit cu o amenda de 200ron.
la descrierea faptei politistul a scris ca am fost depistat in incinta cazinoului dar el nici nu a intrat si mai ales noi eram afara si ca am adus injurii lucru care nu s-a intamplat pentru ca singura persoana care a vorbit cu lucratorii a fost celalalt prieten dar nu au existat injurii.
mai mentionez ca sala respectiva este prevazuta cu camere de supraveghere care banuiesc ca pot sa arate ca nici nu am adus injurii si mai ales ca nu am fost gasit de politie in incinta salii.
va rog sa-mi spuneti cum sa procedez, cui sa ma adresez sa scap de aceasta amenda.

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian Ilie , Avocat 16:49, 8 Februarie 2012
1. Ati fost sanctionat contraventional potrivit Legii nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

2. Dispozitiile Legii nr. 61/1991 se completeaza cu cele ale OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, cu exceptia dispozitiilor privind plata a jumatate din minimul amenzii (art. 10 din Legea nr. 61/1991). Prin urmare, nu aveti posibilitatea sa achitati jumatate din minimul amenzii in termen de 48 de ore de la comunicarea procesului verbal de contraventie.

3. Impotriva procesului verbal de contraventie puteti formula plangere, nu contestatie, iar dvs. veti avea calitatea procesuala de petent. Plangerea contraventionala se depune la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia, nu la unitatea din care face parte organul constatator. Nu conteaza ce scrie in procesul verbal pe care l-ati primit, conteaza ce prevede OG nr. 2/2001. Mentiunea din procesul verbal era reglementata, pana in 2006, prin art. 32, alin. (1) din OG nr. 2/2001. Aceasta prevedere a fost declarata neconstitutionala prin Decizia CCR nr. 953/2006 si a incetat sa mai produca efecte.
Art. 32
(1) Plangerea insotita de copia de pe procesul-verbal de constatare a contraventiei se depune la organul din care face parte agentul constatator, acesta fiind obligat sa o primeasca si sa inmaneze depunatorului o dovada in acest sens.
(2) Plangerea impreuna cu dosarul cauzei se trimit de indata judecatoriei in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.
(3) Plangerea suspenda executarea. Plangerea persoanelor prevazute la art. 31 alin. (2) suspenda executarea numai in ceea ce priveste despagubirea sau, dupa caz, masura confiscarii.
Adrian Ilie, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala pentru presupuse injurii (legea nr. 61/1991) AsdLaw AsdLaw Buna ziua! In decursul serii trecute, un politist comunitar, trecand pe langa grupul in care eram, a avut impresia total eronata ca a fost injurat.ulterior ... (vezi toată discuția)
Carnet suspendat qeruta qeruta buna ziua ieseam de pe un drum fara prioritate am dat voie la trei masini sa treaca si mai era o masina de politie la vro 100m .am vazu ca e departe si am ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda tulburarea linistii publice MariusG3 MariusG3 Buna ziua As dori daca se poate un sfat legat de urmatorul eveniment. Pe data de .09.05 in jurul orei 00:30 cu cativa prieteni, stand de vorba, si isi fac ... (vezi toată discuția)