avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Carnet suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Carnet suspendat

buna ziua
ieseam de pe un drum fara prioritate am dat voie la trei masini sa treaca si mai era o masina de politie la vro 100m .am vazu ca e departe si am intrat .acum masina de politie a marit viteza si ma oprit spunand ca nu i-am dat prioritate.nu avea girofarul aprins.pur si simplu circula ca o masina nomala.m-a intebat daca am baut si i-am zis ca nu sa ma veifice.a zis ca nu are aparatul si i-am popus sa mergem la spital . a refuzat .mi-a luat carnetul pt o luna pt neacordare prioritae a unei autobasculante care a trecut dupa ce mi-a luat carnetul si a oprito.mi-a dat doar dovada fara poces verbal si mi-a spus ca trebuie sa platesc 120ron.m-am dus la soferul dupa autoutilitara si l-am intrebat de ce l-a oprt si a zs ca i-a dat avertisment ca vorbea la telefon.intrebarea mea e trebuia sa mi dea proces verbal si unde platesc amenda si de ce in dovata scrie neacordare prioritare autoutilitara.pe politist l-am intrebat si a zis ca daca nu imi convine sa fac contestatie
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:13, 21 Februarie 2011
Pentru a plati o amenda, trebuie mai intai sa fiti amendat contraventional.
Contraventia se mentioneaza intr-un PV de contraventie, in care sun trecute toate datele necesare.
De asemenea, pentru a contesta un PV, va trebui sa-l aveti, cu nr. si serie, data si cuantumul amenzii.
Daca pana in prezent nu aveti PV, probabil ca-l veti primi prin posta.
De la data primirii lui, aveti 15 zile sa-l contestati.
Ar fi bine sa aveti datele soferului autoutilitare, sa-l folositi de martor la proces.
Puteti formula contestatie la instanta competenta teritorial locului constatatrii contraventiei in timp de 15 zile de la primirea procesului verbal la domiciliu.
Verificati procesul verbal,dupa primire si pe aspectele cauzelor de nulitate prev.de art.16,17,19,34 din OG nr.2/2001
r.gabi a scris:
Puteti formula contestatie la instanta competenta teritorial locului constatatrii contraventiei in timp de 15 zile de la primirea procesului verbal la domiciliu.

Impotriva unui proces verbal de contraventie se formuleaza plangere contraventionala, nu contestatie. Calitatea celui care uzeaza de aceasta cale de atac este cea de petent, nu de contestator. Procesele verbale de stabilire si sanctionare a contraventiilor se ataca dintotdeauna cu plangere contraventionala, si potrivit Legii nr. 32/1968, si potrivit OG nr. 2/2001 care a abrogat Legea nr. 32/1968.

r.gabi a scris:
Verificati procesul verbal,dupa primire si pe aspectele cauzelor de nulitate prev.de art.16,17,19,34 din OG nr.2/2001

Articolul 34 din OG nr. 2/2001 nu a reglementat niciodata mentiunile pe care trebuie sa le cuprinda un proces verbal de contraventie, asa ca nu putem discuta despre nulitatea unui proces verbal de contraventie in raport de dispozitiile art. 34. Puteti citi OG nr. 2/2001 si pe site-ul Avocatnet.ro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model contestatie amenda ratb BiancaDeliu BiancaDeliu Va rog daca se poate cat mai repede sa primesc si eu un model de contestatie amenda ratb, stiu ca mi-ati dat un model intr-o discutie acum cateva zile dar nu ... (vezi toată discuția)
Amenda arr ionutneamtu ionutneamtu Cu respect, Am si eu o intrebare. Acum 3 zile am fost oprit cu o autoutilitara de ARR iar la cantar am depasit putin greutatea incarcaturii. Ieri mi-a venit ... (vezi toată discuția)
Reclamație întârziere comunicare pv Msrius Msrius Cum pot reclama întârzierea intenționată a agentului de circulație de a nu binevoi să trimită procesul verbal pe care am refuzat sa-l semnez, am nevoie ... (vezi toată discuția)