avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... amenda itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

amenda itm

speta:la sediul firmei s-a prezentat o femeie care voia sa se angajeze. I-am cerut sa revina cu acte de identitate precum si eventuale diplome.Dupa o intreaga tevatura(a venit cu pasaportul pt ca nu gasea buletinul, a plecat dupa buletin) in sfarsit s-a prezentat seara cu copie dupa buletin . am sunat contabila ,i-am dat datele ,i-am cerut sa o inregistreze in revisal si a doua zi sa imi aduca contractul de munca.Acea femeie s-a prezentat a doua zi la munca dar din pacate nu a venit contabila cu contractul. Culmea! femeia nu s-a mai prezentat la munca.Pt ca era inregistrata in revisal dar nu era contractul semnat am primit amenda 10000. Am vreo sansa in justitie?Pot apela la articolul 29 referitor la testarea aptitudinilor si sa spun ca era in perioada de testare a aptitudinilor?Mentionez ca domeniul de activitate este :restaurante
Cel mai recent răspuns: angisa , utilizator 18:48, 8 Iunie 2011
In ce temei (articolul din lege) v-a sanctionat cu amenda? ....
art 16
Primirea la lucru fara CIM se sactioneaza cu 3000 lei pentru fiecare persoana, dar sa nu depaseasca 100.000 lei pentru mai multe persoane. Faceti plangere impotriva p-v si aratati cele expuse dar mai putin proba de aptitudine, ca este scoasa din lege.. Deasemeni aratati chiar daca ati fi savarsit fapta contraventionala cu vina, suma de 10.000 lei este supraponderala si nu este prevazuta de lege, ci doar 3000 lei. Succes...
Am inteles .... pentru primirea la munca a unei persoane fara incheierea unui contract individual de munca.
Cam greu de contestat in instanta .. ati transmis prin REVISAL un c.i.m. care nu era valabil ... puteti merge pe aceasta varianta , sanctiunea fiind mult mai mica ... HG nr.161/2006 prevede amenda de la 3.500 lei la 5.000 lei pentru completarea registrului cu date eronate.
domnule Manole Dumitru nu mai dati informatii eronate,s-au modificat amenzile .Pentru o singura persoana amenda este cuprinsa intre 10.000 si 20.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod cor economist-contabil ContSters245954 ContSters245954 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in legatura cu un cod COR pentru economist care se ocupa cu contabilitatea unei societati de la A-Z inclusiv intocmire semnare ... (vezi toată discuția)
Reactivare contract in revisal - corectie apetra apetra Urmare unor info eronate si faptului ca un angajat in perioada de proba nu a venit o zi la munca s-a inchis un contract de munca in baza art 31, alin 3 si ... (vezi toată discuția)
Contract nevizat itm BO BO Am semnat de curand un contract pe perioada nedeterminata.Mi s-a inmanat al 3 lea exemplar semnat de seful firmei si stampilat. Trebuie sa aiba si stampila de ... (vezi toată discuția)