avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Activitate IONICA VADUVA

Activitate IONICA VADUVA

Răspuns la discuția CERTIFICAT/ADEVERINTA EDIFICARE
In primul rand vin cu o rectificare, procesul verbal de receptie a fost incheiat in 2002.
In al doilea rand am rugamintea daca are cineva un raspuns/situatie asemanatoare, as dori un punct de vedere.

Cu stima,
Buna ziua, am urmatoarea situatie: am depus cerere la primarie pentru eliberarea Certificatului/Adeverinta de edificare constructie.Au fost depuse toate documentele solicitate, inclusiv CU de informare(solicitat de Primarie)+Expertiza MLPAT+Memoriu Tehnic arhitectura-deoarece se considera ca nu am respectat 100%autorizatia, constructia are PV de receptie 2021.
Primaria amana eliberarea documentului pe motiv ca nu au regulamentul de aplicare , document ce trebuie votat de consiliul local S1.
As dori sa stiu daca este normal sa se intample asa, sau legea se aplica pentru toate sectoarele.

Cu stima,
Trebuie avut in calcul si faptul ca procedura nu este chiar asa usoara, dureaza ceva in instanta si in plus in perioada de iarna decembrie-martie nu se fac evacuari.
am o ruda care a achizitionat un apartament+loc parcare, dar acesta din urma este cuprins cu numar si loc exact specificat in toate schitele si documentele, inclusiv pret, la taxe si impozite este cuprins apartamentul x+loc parcare Y in suprafata de ...mp, se plateste impozit separat. Mare grija.
Răspuns la discuția Mostenire
din cate cunosc daca renunti la mostenire nu se poate reveni asupra declaratiei de renuntare.
Răspuns la discuția Ajutorul de deces
ajutorul de deces se poate da de la Casa de pensii in baza talonului de pensie+CF deces+factura cheltuieli daca era pensionar, de la locul de munca daca decedatul era angajat,daca decedatul nu avea calitatea de asigurat pot beneficia de ajutor rudele adica sotie copii, dar valoarea devine 1/2 din totalul care se acorda in mod normal.
procedura de adoptie, daca doriti sa fie fiul dumneavoastra.
Răspuns la discuția Evacuare chirias
daca exista contract trebuia inregistrat la ANAF,acum daca se inregistreaza o sa platiti din urma si poate si o amenda. Pentru evacuare este un proces destul de anevoios dar nu imposibil, in perioada decembrie-martie nu se fac evacuari.
Am o cunostinta care a patit ceva asemanator doar ca nu era chirias ci a lasat o familie sa stea acolo si sa-si plateasca intretinerea, a avut loc un proces si dupa perioada de iarna a putut sa evacueze apartamentul.
cred ca cea mai buna solutie este sa infiintati o societate comerciala pentru prestari servii, agrement......cu codurile CAEN pentru astfel de activitati, in plus pentru a fi PFA trebuie sa aveti calificare, ca societate este alceva , chiar si din punct de vedere a taxelor.
Răspuns la discuția Cont bancar
Cred ca infractiune este mult spus, din moment ce ste imputernicita pe cont si poate dispune de sumele existente fara restrictie nu vad cum ar putea fi infractiune. Este posibil ca tatal dansei sa-si retraga imputernicirea data, cat despre recuperarea banilor.....?!?