avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Activitate 126

Activitate 126

Eu plătesc taxe la asociația de locatari prin cont bancar de la ING iar asociația are cont la CEC. Administratorul financiar îmi cere să plătesc comisionul pe care CEC îl încasează pentru tranzacții interbancare, acest comision este perceput de CEC nu de ING. Aș dori să știu dacă este legat să plătesc eu acest comision.
Bună ziua,
Anul trecut, în luna iulie mama mea trebuia să intre în pensie de drept, după ce a fost în pensie anticipată. Doar luna aceasta a primit de la pensii hârtia cu calculul pensiei de drept, care nu a adus nici o modificare față de prima decizie a pensiei anticipate deși de la casa de pensii i s-a precizat că se recalculează pensia. Aș dori să știu cum după 34 de ani, 1 lună și 16 zile i s-a calculat o pensie de 588 de lei și cum se poate contesta decizia de pensionare.
Bună seara
Aș dori să știu dacă mi se poate deschide din nou proces deși există o sentință definitivă și irevocabilă încă din 2004.
După moarte tatălui fratele m-a dat în judecată pentru a împărți casa decedatului. După o sentință a judecătoriei atacată la tribunal s-a primit o sentință definitivă și irevocabilă necontestată de frate. În urma acestei sentințe eu am rămas cu o parte de casă, el cu cealaltă însă conform sentinței există și spații comune: un zid despărțitor, podul și terenul pe care se află construită casa. În 2013 fratele și-a vândut partea lui de casă, iar acum noul proprietar mă amenință cu rechemarea în judecată deoarece eu refuz să-i dau acordul pentru dărâma partea lui de construcție. Doresc să precizez că partea mea de casă are o fundație de 60 cm iar plafonul este din bârne de lemn. De asemenea, în 2008 când am izolat fundația am constatat că cimentul dintre pietre se mănâncă deoarece construcție este din 1956.
vă mulțumesc
Cu privire la încasarea taxelor de administrator.
Există și o lege.
Bună seara.
Aș dori să știu dacă administratorul are dreptul să-mi refuze încasarea taxelor pentru utilități pe motivul că nu doresc să plătesc lunar 35 de lei (care nu apar pe tabelul de taxe) pentru achitarea facturii la recondiționarea liftului. Doresc să precizez că din luna decembrie 2013, de când a fost dat în funcțiune ”noul lift” , de cel puțin 2 ori pe lună am fost nevoită să urc pe scări deoarece liftul nu funcționa.
Discuție taxa auto
Buna ziua, am plătit taxa de prima inmatriculare în noiembrie 2008 pentru oi maşină adusă din Germania unde a fost înmatriculată. Aş dori să ştiu dacă există vreo şansă să mai recuperez acea suma şi ce acte sunt necesare.