avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestarea pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestarea pensiei

Bună ziua,
Anul trecut, în luna iulie mama mea trebuia să intre în pensie de drept, după ce a fost în pensie anticipată. Doar luna aceasta a primit de la pensii hârtia cu calculul pensiei de drept, care nu a adus nici o modificare față de prima decizie a pensiei anticipate deși de la casa de pensii i s-a precizat că se recalculează pensia. Aș dori să știu cum după 34 de ani, 1 lună și 16 zile i s-a calculat o pensie de 588 de lei și cum se poate contesta decizia de pensionare.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:36, 17 Iunie 2015
Daca nu a existat stagiu asimilat la deschiderea drepturilor la pensie anticipata(cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate)iar stagiul complet a fost indeplinit,atunci pensia anticipata=pensia de limita de varsta.
In cazul de fata nu cred ca exista acesta egalitate.
Se intelege ca pensia a fost anticipata partiala.
Trebuie sa fie o mica diferenta.
Precizati,luna,anul nasterii,luna si anul deschiderii drepturilor la pensie anticipata(partiala),punctajul mediu anual din cele doua decizii.

Legea 263/2010

ART. 149
(1) Deciziile de pensie emise de casele teritoriale de pensii si de casele de pensii sectoriale pot fi contestate, in termen de 30 de zile de la comunicare, la Comisia Centrala de Contestatii, respectiv la comisiile de contestatii care functioneaza in cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii.
(2) Procedura de examinare a deciziilor supuse contestarii reprezinta procedura administrativa prealabila, obligatorie, fara caracter jurisdictional.
(3) Comisia Centrala de Contestatii functioneaza in cadrul CNPP.
(4) Deciziile de pensie necontestate in termenul prevazut la alin. (1) sunt definitive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt sau nevoi ale mapn pentru interceptarea ozn-rilor flocirel flocirel In anul 2010 am fost... sanctionat(ca toata lumea) cu 25 %,am inteles in sensul ca a fost condamnata toata lumea.Primesc mai acusica cateva zile o noua decizie ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie NicoletaAnton NicoletaAnton Buna ziua, Am si eu o intrebare daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns: Nu inteleg de ce valoarea pensiei tatalui meu, care a iesit la pensie pentru ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie valoare pensie de boala gr.ii aloaurica aloaurica sotul s a incadrat pentru pensie de boala gr II.A primit decizia cu valoarea in Ron.Fata de sumele mari cu care a contribuit lunar o perioada de 39 de ani, ... (vezi toată discuția)