avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot fi dat din nou în judecatã dupã ce am primit o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot fi dat din nou în judecatã dupã ce am primit o sentințã definitivã și irevocabilã

Bună seara
Aș dori să știu dacă mi se poate deschide din nou proces deși există o sentință definitivă și irevocabilă încă din 2004.
După moarte tatălui fratele m-a dat în judecată pentru a împărți casa decedatului. După o sentință a judecătoriei atacată la tribunal s-a primit o sentință definitivă și irevocabilă necontestată de frate. În urma acestei sentințe eu am rămas cu o parte de casă, el cu cealaltă însă conform sentinței există și spații comune: un zid despărțitor, podul și terenul pe care se află construită casa. În 2013 fratele și-a vândut partea lui de casă, iar acum noul proprietar mă amenință cu rechemarea în judecată deoarece eu refuz să-i dau acordul pentru dărâma partea lui de construcție. Doresc să precizez că partea mea de casă are o fundație de 60 cm iar plafonul este din bârne de lemn. De asemenea, în 2008 când am izolat fundația am constatat că cimentul dintre pietre se mănâncă deoarece construcție este din 1956.
vă mulțumesc
Buna seara

Atat timp cat obiectul dosarului nu este acelasi, da se poate deschide un nou dosar.
Noul proprietar poate sa va cheme in judecata, dar asta nu insemna ca si poate castiga. In cazul deschiderii dosarului, puteti sa cereti o expertiza in urma careia sa se constate daca rezistenta imobilului detinut de dvoastra are de suferit, sau nu in urma demolarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zid intre proprietati - probleme cu vecinul care l-a construit ... IonSab IonSab Zid intre proprietati - probleme cu vecinul care l-a construit Buna ziua, Imi cer scuze in avans pentru lungimea textului, dar situatia nu e atat de ... (vezi toată discuția)
Lamurire dispozitiv hotarare judecatoreasca Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Parte din podul unei cladiri, este atribuit spre folosinta unui copropietar, iar celuilalt coproprietar o camera la pod in deplina propietate cu obligatia de ... (vezi toată discuția)
Obligatie de a face- pretentii- fata de o superficie data de judecatorie atacabila? IONELCI IONELCI Buna ziua, am si eu o problema mai speciala. In 2007 fratele meu C.G. m-a dat in judecata pe mine C.I. si pe mama noastra C.V. pentru a iesi din ... (vezi toată discuția)