avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lamurire dispozitiv hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lamurire dispozitiv hotarare judecatoreasca

Parte din podul unei cladiri, este atribuit spre folosinta unui copropietar, iar celuilalt coproprietar o camera la pod in deplina propietate cu obligatia de a lasa prin ea accesul la pod, in urma unei sentinte de partaj irevocabile din anul1985.
Accesul la aceasta camera se face separat prin curtea imobilului iar in sentinta nu se face nici referire care dintre copropietari are spre folosinta restul spatiului din podul cladiri ( intre partea lasata spre folosinta si camera ) sau cine este de fapt propietarul intregului pod.
Coproprietarul caruia instanta i-a dat camera din pod in propietate instraineaza cota din teren si din cladire camere, bucatarie si baie situate la parter fara a face referire ca detine si o camera la podul cladirii in contractul de vanzare. Noul coproprietar este dobanditor de drept si al camerei si al podului in ansamblul, podul unei cladiri considerandu-se anexa a cladiri sau eroare materiala de redactare a actului de vanzare?
Actualele prevederi ale codului civil privitor la spatiile comune se pot aplica actualilor coproprietari, daca nu sunt parti in procesul de dezmenbrare ( partaj ) al cladirii.
Cel mai recent răspuns: Alexandru-Mugur Ionescu , utilizator 08:38, 7 Martie 2013
Ati mai formulat aceasta întrebare în forum şi din care îmi amintesc ati primit răspuns, este corect?
Da si ulterior a aparut un raport de expertiza la cerere iar expertul mai rau a complicat decat sa descurce. Acesta este si motivul pentru care am sintetizat situatia. Plus unul dintre copropietari a crezut ca aducandu-l pe nepotul copropietarului si cumparand camera poate sta pa n li partea de sus adica podul. Si asa s-a ajuns la judecata iar acum nu stiu daca mai trebuie sa cumpar camera sau este deja cumparata?
Fără acte pe masă, la vedere, este greu de dat un sfat. Iar cu presupunerile presupun, la rîndul meu, că nu aveţi ce face.

Vedeţi, o ţinem tot într-o presupunere...
Care au fost obiectivele expertizei şi în ce sens a complicat expertul cauza, ce s a solicitat în instanta ?
identificarea spatiilor ( camerelor ) din sentinta si care sunt instrainate, lipsa de folosinta. Expertul a identificat camerele si sunt cele din sentinta lipsa de folosinta nu a putut-o calcula, a gasit instalatie electrica in camera respectiva si in pod, camera are pereti din zid, si doua usi una de intrare si alta de trecere spre pod fereastra pe zid si la final ca intreg spatiul este podul cladirii iar podurile sunt anexe care se vand cu locuinta principala facand referire la anexa 2 din legea 114 republicata. Dar anexa2 nu mai este deoarece a fost abrogata deci la ce s-a raportat cand a afirmat ca am dreptate si e pod daca anexa nu mai e? Caldirea este partajata de instanta pe fiecare incapere nu pe cote din cladire ( adica 1/2 luiX si 1/2 lui Y). Va multumesc pentru amabilitate.

Alte discuții în legătură

Lege sau alt act normativ care precizeaza ca nu se poate vinde doar podul unei cladiri Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Intr-un raport de expertiza, expertul desemnat de instanta la concluzie scrie ,, Spatiul din podul unei cladiri nu se poate separa de cladirea respectiva. ... (vezi toată discuția)
Spatiu comun gresala de redactare act notarial Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Daca un spatiu comun banuiesc spatiu comun fortat, este vorba de podul unei cladiri, este atribuit unui singur coproprietar in urma unei sentinte de partaj ... (vezi toată discuția)
Raporturi de expertiza 1985 si 2013 Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Persoana cu care am proces detine o sentinta civila definitiva si irevocabila din anul 1985. Sentinta este una de partajare a unei cladiri conform unui ... (vezi toată discuția)