Parte din podul unei cladiri, este atribuit spre folosinta unui copropietar, iar celuilalt coproprietar o camera la pod in deplina propietate cu obligatia de a lasa prin ea accesul la pod, in urma unei sentinte de partaj irevocabile din anul1985.
Accesul la aceasta camera se face separat prin curtea imobilului iar in sentinta nu se face nici referire care dintre copropietari are spre folosinta restul spatiului din podul cladiri ( intre partea lasata spre folosinta si camera ) sau cine este de fapt propietarul intregului pod.
Coproprietarul caruia instanta i-a dat camera din pod in propietate instraineaza cota din teren si din cladire camere, bucatarie si baie situate la parter fara a face referire ca detine si o camera la podul cladirii in contractul de vanzare. Noul coproprietar este dobanditor de drept si al camerei si al podului in ansamblul, podul unei cladiri considerandu-se anexa a cladiri sau eroare materiala de redactare a actului de vanzare?
Actualele prevederi ale codului civil privitor la spatiile comune se pot aplica actualilor coproprietari, daca nu sunt parti in procesul de dezmenbrare ( partaj ) al cladirii.
Da si ulterior a aparut un raport de expertiza la cerere iar expertul mai rau a complicat decat sa descurce. Acesta este si motivul pentru care am sintetizat situatia. Plus unul dintre copropietari a crezut ca aducandu-l pe nepotul copropietarului si cumparand camera poate sta pa n li partea de sus adica podul. Si asa s-a ajuns la judecata iar acum nu stiu daca mai trebuie sa cumpar camera sau este deja cumparata?
identificarea spatiilor ( camerelor ) din sentinta si care sunt instrainate, lipsa de folosinta. Expertul a identificat camerele si sunt cele din sentinta lipsa de folosinta nu a putut-o calcula, a gasit instalatie electrica in camera respectiva si in pod, camera are pereti din zid, si doua usi una de intrare si alta de trecere spre pod fereastra pe zid si la final ca intreg spatiul este podul cladirii iar podurile sunt anexe care se vand cu locuinta principala facand referire la anexa 2 din legea 114 republicata. Dar anexa2 nu mai este deoarece a fost abrogata deci la ce s-a raportat cand a afirmat ca am dreptate si e pod daca anexa nu mai e? Caldirea este partajata de instanta pe fiecare incapere nu pe cote din cladire ( adica 1/2 luiX si 1/2 lui Y). Va multumesc pentru amabilitate.