Buna ziua, daca poate cineva sa-mi raspunda privitor la modul de calcul al incalzirii la ultimul etaj: Administratorul, impreuna cu presedintele asociatiei au repartizat pentru ultimul etaj cote mai mici de plata la cota de incalzire , fata de cele repartizate apartamentelor de la etajele inferioare, pe motiv ca ei nu beneficiaza de incalzire ca urmare a defectuoasei functionari a coloanelor de retur. Radet a recomandat inlocuirea acestora vara viitoare. Drept urmare, unilateral, cei mentionati mai sus au repartizat cotele de incalzire cu 30-40% mai mici pentru ultimul etaj fata de restul etajelor. Este legal ? si daca da, va rog sa-mi spuneti care este cadrul legal ce poate reglementa acest lucru. Va multumesc frumos si astept opinii calificate.
Multumesc din nou pentru opiniile dvs. Sigur ca problema naste controverse. Dreptate au si cei care nu sunt detinatori de caini atunci cand dau ca exemple pe cei care exagereaza si, nu detin doar un pudel sau un tekel in apartament ci au intr-o garsoniera cativa caini de talie mare, eventual si cateva ( mai multe ) pisici. Dar cand se ia o astfel de hotarare, ea in primul rand trebuie sa fie conforma legilor in vigoare, caci doar din acest motiv exista un legiuitor, si nu "dupa ureche" sau,mai rau, impinsi de diferite motive subiective. Pe cei care considera ca un caine trebuie sa stea doar afara si considera ca acestia sunt chinuiti in apartament ii invit sa se gandeasca cum i-ar sta unui pudel in lant, in curte. Haideti sa fim seriosi cand facem asemenea afirmatii: sunt caini de talie mica, cainii de companie care pentru aceasta exista: sa stea in casa langa un stapan iubitor si nu sa latre in curte sa pazeasca ograda. Acestia sunt din pacate, pusi pe aceeasi treapta cu un Lup Alsacian sau cu un Dog German care, intr-adevar, nu prea au ce cauta intr-un apartament de bloc. Vedeti dar ca din punctul meu de vedere lucrurile acestea trebuiesc judecate de la caz la caz si nu luate otova: toti cainii sa plateasca la nivelul unei persoane caci sunt deranjanti, imprastie microbi, consum liftul, consuma apa, etc...Si apoi mi s-ar parea mai normal sa asteptam intai aparitia unor legi care sa reglementeze intr-un fel aceste probleme si nu sa ne facem noi dreptate, impunandu-ne punctul de vedere pentru ca " suntem mai multi si facem legea !" Aceste puncte de vedere ale noastre cu siguranta nu sunt cele mai obiective si nu fac altceva decat sa produca animozitati intre vecini care altfel poate nu ar avea nimic altceva de impartit decat utilizarea in comun a unor cai de trecere. Eu va multumesc inca o data si consider , din punctul meu de vedere, subiectul inchis.
Multumesc pentru raspuns. Si eu am cautat prevederi legale si nu am gasit nimic. In acest moment detinatorii de animale platesc deja de cca. 2 ani , lunar, 5 Ron suplimentar pentru serviciile de curatenie / salubrizare in bloc, ceea ce mi se pare de bun simt. Se pare insa ca unii nu se multumesc doar cu atat si doreau sa mearga mai departe cu pretentiile pecuniare. Va multumesc din nou , doream sa fiu sigura ca nu am scapat din vedere vreun act normativ , deoarece adunarea generala se va intruni pe data de 10 martie, cand se va pune in discutie si aceasta problema aflata pe ordinea de zi comunicata. Oricum, astept in continuare opiniile dvs.
As dori sa stiu daca exista reglementari legale privind introducerea obligatorie la plata cotelor de intretinere a unui animalut de companie ( catel ). Exista o propunere care se doreste a fi votata in Adunarea Generala a asociatiei de proprietari a blocului in care locuiesc, de a obliga proprietarii detinatori de animale de companie ( caini, pisici ) sa plateasca pentru fiecare animal de companie contravaloarea cotelor de intretinere echivalenta cu 1 persoana. Exemplu: daca ai o familie compusa din 2 persoane si 1 catel sa platesti intretinerea pentru 3 persoane. As dori sa stiu cat de legal este, intrucat in L 230 si in HG 1588 nu am regasit nimic legat de aceasta problema.