avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Activitate 0vidiu83

Activitate 0vidiu83

Multumesc ! ... o sa ma mai informez si o sa astept eventuale notificari pe adresa la care avea domiciliul.
Buna ziua,
Cum pot afla ce datorii la banci sau alte institutii financiare a avut o persoana decedata ? Este vorba despre un unchi decedat recent, despre care vecinii spun ca ar fi avut imprumuturi la banci, desi nu am gasit inca nimic in acest sens.
Pot apela si la cei de la biroul de credit ? Mentionez ca nu s-a facut inca succesiunea si nu am certificat de mostenitor. In cazul in care exista restante, dupa cat timp vor veni notificari / scrisori la adresa defunctului. Multumesc anticipat !
Buna ziua,

Va aduc la cunostinta urmatoarea situatie:
De curand, la firma la care lucrez, s-au facut concedieri colective.
Fiecarei persoane concediate i s-au platit cele 20 de zile calendaristice corespunzatoare preavizului (art. 73, (1) din Codul Muncii).
Art. 67 din Codul Muncii, stipuleaza:
"Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii in conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil."
Conform Contractului Colectiv de Munca la nivel national pe anii 2011-2014, art. 78 (1) si (2) se precizeaza ca "angajatorii vor acorda acestuia (nota: salariatului disponibilizat) o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi".

In urma celor prezentate mai sus, pe langa cele 20 de zile de preaviz platite, salariatii concediati ar fi fost indreptatiti si la plata unui salariu compensatoriu ?
Daca da, cum se poate obtine acel salariu (macar un sfat in legatura cu primii pasi ce ar trebui urmati) ?

Multumesc frumos !
Incheierea a avut loc la sfarsitul lunii ianuarie 2011.
Multumesc pentru clarificari !
Am fost angajat cu contract de munca vizat de catre ITM pe o perioada determinata de 3 luni. Contractul a fost redactat si semnat in 3 exemplare (unul pt. ITM, unul pt. angajator si unul pt. mine).
La expirarea contractului, mi s-a propus prelungirea acestuia pe perioada nedeterminata printr-un act aditional, in termenii contractului anterior.
Evident ca am acceptat.
Totusi, actul aditional a fost semnat numai de catre mine si angajator, spunandu-mi-se ca nu mai este nevoie de avizul ITM si ca modificarile vor fi operate numai in REVISAL.
Este legal ? Pot sta "linistit" din acest punct de vedere ? Daca nu, ce pot face ?

Multumesc anticipat pentru sfaturi!