avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters197347

Activitate ContSters197347

Buna ziua, as dori si eu sa stiu daca in cazul vanzarii unui teren intre doua societati acestea pot face un precontract intre ele urmand sa emita facturi si sa incaseze banii esalonat si sa incheie mai tarziu contractul de vanzare prin notariat ?
Multumesc.
Răspuns la discuția executorii pot fi sanctionati?
Rectific, nu " executorul "ci "judecatorul"
Răspuns la discuția executorii pot fi sanctionati?
In primul dosar nu a investit fila cec cu formula executorie, in al doilea inca nu stiu motivul , dar nu s-a administrat absolut nici o proba , executorul luind decizia in urma anexarii dosarului de executare.
Am o fila CEC refuzata la plata din lipsa de numerar. M-am adresat unui executor pentru recuperarea creantei si suntem la al doilea dosar care este respins de instanta in urma contestatiei la executare facuta de debitoare. Pot face o plangere impotriva executorului sau il pot actiona in instanta ? Cui ar trebui sa ma adresez pentru aceasta? Mai este putin si se fac trei ani de cand incerc recuperarea datoriei, poate interveni prescriptia?
Răspuns la discuția perioada de garantie
Toate aceste "remedieri" erau perfect vizibile si detectabile si la data incheierii procesului verbal. In acest caz mai este justificata actiunea introdusa in instanta ?
Daca in contractul incheiat intre constructor si beneficiarul lucrarii nu s-a precizat perioada de garantie , dupa semnarea procesului verbal de receptie la terminarea lucrarilor fara obiectiuni ,se mai poate cere prin instanta efectuarea unor remedieri?
Răspuns la discuția termen recurs
Multumesc!
Răspuns la discuția termen recurs
Am citit art 101 , dar ce inseamna "Termenele se inteleg pe zile libere" , zile calendaristice sau zile lucratoare ( fara sambete si duminici ) ? Multumesc.
Discuție termen recurs
Am si eu o nelamurire, , cele 15 zile in care poti face recurs sunt calendaristice sau lucratoare? Decand incepe numaratoarea, din ziua cand ai luat la cunostiinta sau din ziua urmatoare? Multumesc.
Buna ziua,am avut un dosar de executare la care s-a facut contestatie in instanta. Desi judecatoria a respins cererea, tribunalul a admis-o, anuland sentinta data de judecatorie si formele de executare, fara a anula si titlul executoriu (fila cec). In acest timp s-a reusit recuperarea partiala a datoriei inscrise in fila cec. In urma anularii dosarului de executare debitoarea cere intoarcerea executarii in temeiul art. 404 indice 1. Judecatoria respinge cererea pe motiv ca titlul executoriu nu a fost desfiintat . Ca urmare contestatoarea a facut recurs.
Are dreptate instanta in hotararea data, ce argumente pot aduce in fata instantei de recurs pentru a se mentine aceasta hotarare? Multumesc anticipat pentru orice sfat primit.