avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executorii pot fi sanctionati?
Discuție deschisă în Executare silită

executorii pot fi sanctionati?

Am o fila CEC refuzata la plata din lipsa de numerar. M-am adresat unui executor pentru recuperarea creantei si suntem la al doilea dosar care este respins de instanta in urma contestatiei la executare facuta de debitoare. Pot face o plangere impotriva executorului sau il pot actiona in instanta ? Cui ar trebui sa ma adresez pentru aceasta? Mai este putin si se fac trei ani de cand incerc recuperarea datoriei, poate interveni prescriptia?
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 20:14, 12 Martie 2011
dar unde vedeti culpa executorului daca debitorul face contestatie la executare si instanta i-o admite?
In primul dosar nu a investit fila cec cu formula executorie, in al doilea inca nu stiu motivul , dar nu s-a administrat absolut nici o proba , executorul luind decizia in urma anexarii dosarului de executare.
Rectific, nu " executorul "ci "judecatorul"
Deci,in final cine doriti a fi sanctionat ,executorul sau judecatorul?
Culpa executorului este aceea prin faptul ca el este raspunzator de actele de executare imfaptuite la cererea creditorului. Temeiul de drept este L.Nr.188/2000,
unde arata responsabilitatile, dar atentie ca responsabilitatile executorilor judecatoresti sunt preloate riscul-asigurat. Executorii judecatoresti au asigurari de risc profesional, numai in cazuri unde se constata savarsirea de fapte penale in legatura cu activitatea lor, se poate spune ca var plati acestia din urma;

Culpa judecatorului este mai greu de dovedit, pentru ca Judecatorii sunt indepedenti pe solutiile lor si trebuie sa nu se substituie legii. Nu cred ca veti avea vreo sansa, deoarece aveti cai de atac impotriva solutiilor.

In ceea ce priveste prescriptia puteti formula in termen de 15 zile de la data intervenirii termenului de prescriptie a titlului executor, cu motivatia ca perimarea"" sau prescrierea nu se datoreste delasarii creditorului ci din motive straine creditorului;;;Dar atentie sa nu fie mai devreme ca o sa va respinga cererea pe motivul introducerea cererii prematur..#-o:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare investire formula executorie advsys advsys in speta este vb de investirea cu formula executorie a unui instrument de plata ... initial cand s-a dispus investirea nu s-a putut prezenta in original fila ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata ion_ceci ion_ceci Buna ziua, Se poate folosi procedura somatiei de plata in urmatoarea situatie? Debitorul pt. plata facturii emite fila c.e.c. fara acoperire. Creditorul ... (vezi toată discuția)
Executare silita cica elena cica elena AM de recuperat drepturi banesti castigate in instanta,executorul a spus ca banii sunt in cont dar ii pot lua dupa 15 zile.De ce? (vezi toată discuția)