avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie de plata

Buna ziua,

Se poate folosi procedura somatiei de plata in urmatoarea situatie?
Debitorul pt. plata facturii emite fila c.e.c. fara acoperire. Creditorul prezinta fila c.e.c. la banca iar banca o refuza pt. lipsa disponibil.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: iorgos_ro , utilizator 19:41, 1 Septembrie 2006
eu in cazurile de genul acesta fac cereri de executare silita a biletelor la ordin, fila cec...
cererea in 3 exemplare 2 pt instanta si unul pt tine, la cele doua cereri pe care le depui la instanta anexezi la una filele cec in original , iar la cealalta copii ale filelor cec.
se plateste la CEC in contul judecatoriei la care depui , o taxa de 6 lei RON pentru fiecare cerere(nu pentru fiecare exemplar ) si un timbru jud. de 0,15 sau 0,3 lei nu mai stiu sigur.

apoi instanta iti trimite incheierea prin care dispune executarea filelor cec si daca pana atunci debitorul nu plateste, te adresezi unui birou de executori judecatoresti pt executare silita.
succes.
ceea ce spune ela.g este investirea cu formula executorie a CEC-ului. Sunt suficiente doua cereri (una pt. instanta), CEC-ul in original si copie, refuzul de plata, taxa judiciara de timbru de 4 lei si timbru judiciar de 0.15. Cu CEC-ul investit te prezinti la un executor. Poti sa ii dai de inteles debitorului ca se poate face plangere penala pentru infractiune la legea cec-ului sau chiar inselaciune (depinde de starea de fapt). Poate asta il convinge sa plateasca. Poti sa fi linistit ca asta nu constituie santaj.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fila c.e.c.refuzata la plata Cristianna Cristianna Buna seara!Avem mai multe file C.E.C.refuzate la plata.As dori sa stiu daca se timbreaza investirea cu formularea executorie si care este taxa,si as dori de ... (vezi toată discuția)
Taxa legalizare sentinta simona35 simona35 care este taxa de timbru pentru legalizarea unei hotarari judecatoresti, care imi trebuie in vederea investirii cu formula executorie . (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Ma poate lamuri si pe mine cineva ce taxe trebuie platite pentru legalizarea unei sentinte si investirea cu formula executorie? Hotararea se depune in ... (vezi toată discuția)