avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Activitate maite21

Activitate maite21

Discuție Cambia
Am nevoie de o lamurire. Raportul fundamental preexistent despre care se vorbeste in cadrul cambiei intre ce parti exista? Intre tragator si tras sau intre tragator si beneficiar? Va multumesc!
In cazul solutionarii conflictului de competenta, hotararea regulator de competenta este obligatorie in toate cazurile pentru instanta de trimitere? Deoarece nu inteleg de ce art 135 alin 2 prevede ca doar hotărârea de declinare a competenţei sau de stabilire a competenţei pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este obligatorie pentru instanţa de trimitere. Instanta de trimite e in drept sa isi verifice propria competenta?
Astept un raspuns!
Răspuns la discuția Speta
Da, am inteles . Initial, speta mi s-a parut cam ambigua, dar acum m-am lamurit.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Materialul de urmarire penala
Va multumesc pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Materialul de urmarire penala
Si materialul de UP se prezinta personal inculpatului/invinuitului sau poate fi prezentat si aparatorului?
Discuție Speta
Nu inteleg la ce vrea sa faca referire aceasta speta. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, daca este posibil.

In cauzele penale in care procurorul nu participa la dezbateri, termenul de apel curge de la inregistrarea la parchet a adresei de trimitere a dosarului ( art. 363, al. 2, teza I C. pr. pen.). Aratati in ce masura isi mai gasesc aplicarea aceste prevederi, tinand cont ca, prin Legea 356 / 2006, s-a modificat art. 279, al. 2 C.pr.pen., astfel incat plangerea prealabila nu se mai poate adresa direct instantei.
Răspuns la discuția Materialul de urmarire penala
Deci, e un caz de restituire pentru refacerea UP, desi nu e prevazut expres in art. 332?
Stiu ca se pot administra probe noi in cursul judecatii, dar pana in ce moment?
As dori sa stiu ce se intampla in situatia in care se constata, in cursul judecatii, ca nu a avut loc prezentarea materialului de UP ? Instanta va proceda ea insasi la prezentarea materialului de UP sau e un caz de nulitate relativa?
De asemenea, as dori sa stiu daca se pot administra probe noi in cursul judecatii in prima instanta in cadrul dezbaterilor judiciare sau doar pana la terminarea cercetarii judecatoresti? Aceeasi solutie e si in fata instantei de apel?
Va multumesc!
As dori sa stiu despre ce anume se poate vorbi in cadrul unui subiect de genul
- cercetarea penala cu punerea in miscare a actiunii penale si
- cercetarea penala fara punerea in miscare a actiunii penale. Mai precis, despre ce se poate vorbi si care ar fi diferentele dintre cele doua.
De asemenea, as mai dori sa stiu ce se intelege prin finalizarea urmaririi penale prin inchiderea acesteia.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Tagada paternitatii
Nu e vorba propriu zis de un caz, as fi vrut doar sa stiu ce mentiuni se fac pe certificatul de divort. Sunt studenta la drept si nu reusesc sa gasesc aceasta informatie.