As dori sa stiu ce se intampla in situatia in care se constata, in cursul judecatii, ca nu a avut loc prezentarea materialului de UP ? Instanta va proceda ea insasi la prezentarea materialului de UP sau e un caz de nulitate relativa?
De asemenea, as dori sa stiu daca se pot administra probe noi in cursul judecatii in prima instanta in cadrul dezbaterilor judiciare sau doar pana la terminarea cercetarii judecatoresti? Aceeasi solutie e si in fata instantei de apel?
Va multumesc!
Neprezentarea materialului de urmarire penala are drept sanctiune potrivit practicii judiciare nulitatea absoluta a urmaririi penale iar daca dosarul se afla in faza judecatii se va restitui procurorului pentru refacere.
In cursul judecatii, sunt readministrate probele obtinute in cursul urmaririi penale ,putandu-se totodata sa se administreze probe noi.
Deci, e un caz de restituire pentru refacerea UP, desi nu e prevazut expres in art. 332?
Stiu ca se pot administra probe noi in cursul judecatii, dar pana in ce moment?
Da, se restituie dosarul pentru refacerea UP din cauza nelegalitatii sesizarii instantei.Probele trebuie propuse inainte de inceperea cercetarii judecatoresti.