avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Activitate zsorox

Activitate zsorox

Au trecut cele 30 de zile in care putea fi contestata decizia.
Se mai poate face ceva ?
Totusi, in ROI nu este trecuta posibilitatea comunicarii sanctiunilor disciplinare prin e-mail (apare doar ce este scris in codul muncii)
Mi-a fost redus salariul cu 5%, conform deciziei.
As putea contesta neplata integrala a drepturilor salariale ?
Ciudat
Daca nu raspundeam la e-mail riscam o sanctiune disciplinara ca nu raspund la e-mail-uri
Indirect e-mail-ul de serviciu devine modalitate de comunicare legala a deciziilor de sanctiune disciplinara
Ar mai fi un lucru de adaugat. Am scris pe e-mail faptul ca "am primit decizia", fara sa atasez pdf-ul trimis de ei.
Daca decizia ICCJ obliga compania sa imi trimita pe e-mail decizia in format pdf, presupun ca si eu ar fi trebuit sa confirm primirea tot cu acelasi pdf atasat.
Eu doar am raspuns printr-un e-mail simplu faptul ca "am primit decizia" ca sa evit o eventuala sanctiune disciplinara ca nu am raspuns la e-mail (nu am atasat pdf-ul)
Ma gandesc ca daca nu am atasat decizia in format pdf, confirmarea nu este valabila (nici macar nu am mentionat numarul deciziei in e-mail-ul trimis de mine)

Va multumesc
Adica am gresit prin faptul ca am confirmat ?
Am scris pe e-mail "am primit decizia", fara sa o printez, semnez olograf, fara sa o scanez si sa o trimit inapoi pe e-mail semnata.
Mai sus mi-ati zis faptul ca conform ICCJ decizia trebuia trimisa pe e-mail-ul personal si nu pe cel de serviciu.
In regulamentul de ordine interioara nu este trecuta posibilitatea comunicarii deciziilor de sanctionare disciplinara prin e-mail (apare doar ce scrie in codul muncii)
Mai am vreo sansa de a considera decizia ca si "necomunicata" ?
Am primit decizia de sanctiune disciplinara pe e-mail-ul de serviciu, in format pdf.
Am fost rugat sa confirm primirea deciziei pe e-mail. Erau toti sefii in cc.
Am confirmat primirea deciziei printr-un e-mail de raspuns. Consider ca daca nu confirmam primirea prin e-mail, riscam o sanctiune disciplinara ca nu am raspuns la e-mail.
Faptul ca am confirmat primirea poate face ca comunicarea deciziei de sanctionare pe acest e-mail de serviciu sa devina totusi valabila din punct de vedere juridic ?
Eu inteleg ca decizia ICCJ se refera numai la concediere, nu si la sanctiune. La concediere in codul muncii nu se prevede modalitatea de comunicare si astfel ICCJ a venit cu aceasta completare. La sanctiune se prevede in codul muncii cum se face comunicarea.
Deci trebuie sa mi se trimita pe e-mail-ul personal si nu pe cel de serviciu ?
Am primit o decizie de sanctiune disciplinara pe e-mail-ul de serviciu, in format pdf.
Lucrez in sistem hibrid, mai mult de acasa.
Firma nu mi-a comunicat sanctiunea personal, pe semnatura, asa cum prevede codul muncii. Deci, nu poate fi vorba de refuz din partea mea.
Firma mi-a trimis sanctiunea acasa prin curier, care a lasat-o in tocul usii. Nici vorba ca eu sa fi semnat vreo confirmare de primire.
Vad pe net ca exista o decizie a ICCJ din 2016 prin care se pot trimite pe e-mail doar decizii de concediere, nu si sanctiuni disciplinare. Tot aici scrie ca e-mail ul trebuie sa fie cel comunicat de angajat (presupun ca este vorba de cel personal si nu cel de serviciu)
Va rog sa ma lamuriti daca decizia de sanctionare disciplinara trimisa pe e-mail-ul de serviciu, in format pdf, are vreo valoare juridica.

Va multumesc
Răspuns la discuția Tribunal competent - incetare CIM
Nu a raspuns cerintelor postului, cica.
Ma gandeam ca poate se poate nascoci prin lege o chichita si poate ii anulam concedierea pt simplul fapt ca nu au trecut cotrect instanta competenta :D
Deci nu se pot cere nici daune :">
Buna ziua,

Am un prieten caruia i-a fost data o decizie de incetare a contractului individual de munca in perioada de proba. In decizie scrie ca contestatia se poate face la Tribunalul Iasi (unde are sediul central firma) desi el locuieste in Brasov si locul de munca a fost tot in Brasov (la punctul de lucru din Brasov al aceleiasi firme).
Presupun ca este trecut gresit Tribunalul Iasi si ca trebuia trecut Tribunalul Brasov.
In aceasta situatie este posibila anularea in instanta a deciziei de concediere pentru simplul motiv ca in decizia de concediere a fost trecut gresit Tribunalul Iasi in loc de Tribunalul Brasov ?
Si, daca da, se pot cere si daune ?