avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Activitate jbanca

Activitate jbanca

Buna ziua.Am infiintat o intrepr.indiv. CAEN 0149 in 2009,fiind angajat pe perioada nedeterminata la un SRL.am depus declaratiile anuale la fisc si am platit impozit 16% desi apicultura(0149)stiam ca este scutita.De la 1 02 2011 am solicitat suspendarea CIM pt. a beneficia de indemnizatie crestere copil pina la 2 ani.Spuneti-mi,va rog,daca trebuie sa suspend activitatea I.i. pt.2 ani Buna ziua.Am infiintat o intrepr.indiv. CAEN 0149 in 2009,fiind angajat pe perioada nedeterminata la un SRL.am depus declaratiile anuale la fisc si am platit impozit 16% desi apicultura(0149)stiam ca este scutita.De la 1 02 2011 am solicitat suspendarea CIM pt. a beneficia de indemnizatie crestere copil pina la 2 ani.Spuneti-mi,va rog,daca trebuie sa suspend activitatea I.i. pt.2 ani si daca sunt pasibil de amenda si penalitati in eventualitatea in care trebuia sa platesc CAS pe I.i.(daca poate cineva aprecia si o suma,multumiri).As mai dori sa intreb daca sotia mea mai este coasigurata pe perioada cit eu sunt in CIC.MULTUMESC. si daca sunt pasibil de amenda si penalitati in eventualitatea in care trebuia sa platesc CAS pe I.i.(daca poate cineva aprecia si o suma,multumiri).As mai dori sa intreb daca sotia mea mai este coasigurata pe perioada cit eu sunt in CIC.MULTUMESC.
multumiri av.Antoanela pt. raspuns.Daca ma puteti indruma in doua probleme:1.trebuie suspendata activitatea la I.i. pe durata CIC? 2.Sunt pasibil de amenda si penalitati pt. perioada totala neplatita de la inceputul activ.(respectiv august 2009),sau doar de la data intrarii in vigoare a OG 82/2010?(daca puteti aproxima si o suma de plata).MULTUMESC
Buna ziua.In ianuarie 2011 sotia mea a nascut,incepind cu 1 februarie am depus carere de suspendare contractului de munca la patronul meu pentru a beneficia de indemnizatie crestere copil pina la 2 ani,sotia mea fiind casnica.Am depus la agentia judeteana prestari sociale dosarul complet pe 2 martie 2011.Pe 8 martie am depus la directia finante declaratia 200,eu fiind si titularul unei I.i. caen 0149.Functionara a spus ca d.p.d.v al fiscului sunt in regula,dar ca trebuie sa aflu ce fac cu intreprinderea individuala incepind cu 01 02 2011.Totodata m-a pus in garda si in legatura cu ceea ce datorez la sanatate,pensii,somaj pentru I.i.,eu fiind sigur ca fiind angajat cu c.m. pe perioada nedeterminata si norma intreaga la o firma datorez doar impozit pe profit pentru I.i neavind alti angajati si desfasurindu-mi activitatea in timpul liber.Spuneti-mi,va rog,cum trebuie sa procedez.MULTUMESC.