Buna ziua.Am infiintat o intrepr.indiv. CAEN 0149 in 2009,fiind angajat pe perioada nedeterminata la un SRL.am depus declaratiile anuale la fisc si am platit impozit 16% desi apicultura(0149)stiam ca este scutita.De la 1 02 2011 am solicitat suspendarea CIM pt. a beneficia de indemnizatie crestere copil pina la 2 ani.Spuneti-mi,va rog,daca trebuie sa suspend activitatea I.i. pt.2 ani Buna ziua.Am infiintat o intrepr.indiv. CAEN 0149 in 2009,fiind angajat pe perioada nedeterminata la un SRL.am depus declaratiile anuale la fisc si am platit impozit 16% desi apicultura(0149)stiam ca este scutita.De la 1 02 2011 am solicitat suspendarea CIM pt. a beneficia de indemnizatie crestere copil pina la 2 ani.Spuneti-mi,va rog,daca trebuie sa suspend activitatea I.i. pt.2 ani si daca sunt pasibil de amenda si penalitati in eventualitatea in care trebuia sa platesc CAS pe I.i.(daca poate cineva aprecia si o suma,multumiri).As mai dori sa intreb daca sotia mea mai este coasigurata pe perioada cit eu sunt in CIC.MULTUMESC. si daca sunt pasibil de amenda si penalitati in eventualitatea in care trebuia sa platesc CAS pe I.i.(daca poate cineva aprecia si o suma,multumiri).As mai dori sa intreb daca sotia mea mai este coasigurata pe perioada cit eu sunt in CIC.MULTUMESC.
Ca PFA se daoreaza contributie de sanatate chiar daca sunteti si salariat, dar nu se datoreaza CAS pentru pensie.
Pentru a beneficia de indemnizatie crestere copil pina la 2 ani trebuie sa suspendati activitatea I.I.