avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INDEMNIZATIA PENTRU CRESTEREA COPILULUI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INDEMNIZATIA PENTRU CRESTEREA COPILULUI

BUNA ZIUA
Am o intrebare legata de indemnizatia pentru cresterea copilului: poate fi primita de tatal copilului care realizeaza venituri -conform legii- de cel putin 12 luni, dar a carui mama nu realizeaza astfel de venituri ( nu este angajata si nici nu a fost)? In lege nu am gasit o astfel de distinctie - poate fiindca nu exista? Daca aveti cunostinta va rog luminati-ma.
Va multumesc (sper ca raspunsul dpdv legal sa fie negativ X-()!!!!
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 11:49, 11 Aprilie 2008
Aceasta conditie, trebuie sa fie indeplinita, de parintele care solicita acordarea indemnizatiei. Nu trebuie sa fie obligatoriu mama.
Mama, este beneficiarul concediului pre si post natal(lehuzie), care trebuie sa fie de minimum 46 zile, dar sa nu depaseasca amandoua, cumulate, 126 zile. La sfarsitul acestora, se acorda indemnizatia pentru cresterea si ingrijirea copilului pana la varsta de 2 ani, de care poate beneficia unul dintre parinti, la alegere, cu conditia sa indeplineacsa cerintele legii .
Va rog mult nu mai puneti virgula intre subiect si predicat, e foarte greu de citit si foarte incorect! Apoi, cele 42 (nu 46) de zile obligatorii sunt numai post-natale.
Nu voiam sa fie asta raspunsul ca nu prea mi se pare corect, dar asta e. legea e lege. Va multumesc inca o data
Ce nu vi se pare corect? :-/

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara in concediu prenatal MateiMadalina MateiMadalina Avand in vedere faptul ca sunt angajata pe perioada nedeterminata si ma aflu de 30 de zile in concediu prenatal,pot fi concediata(fara vreo legatura cu starea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil stan andreea stan andreea am o mare nelamurire : indemnizatia pt cresterea copilului se acorda pana la implinirea varstei de 2/3ani a copilului dupa caz. Indemnizatia incepe sa se ... (vezi toată discuția)
Data sfarsit suspendare=data incetare suspendare? gabrieladina gabrieladina In cazul unei angajate care revine de pe CCC, cand se opereaza in revisal incetarea suspendarii, data incetarii suspendarii este identica cu data sfarsitului ... (vezi toată discuția)