avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

am o mare nelamurire : indemnizatia pt cresterea copilului se acorda pana la implinirea varstei de 2/3ani a copilului dupa caz. Indemnizatia incepe sa se acorde in momentul suspendarii contractului de munca pe o perioada de 2 ani de la terminarea concediului de lauzie .Dar , durata suspendarii contractului de munca este mai mare decat timpul pana cand implineste copilul 2 ani .Asadar, este adevarat ca raman descoperita fara nici un venit pe o perioda de minim 42 de zile ( cat dureaza concediul de lauzie )?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 20:35, 16 Februarie 2010
In ce sens ramaneti descoperita?
Cele 42 de zile fac parte din concediul de maternitate in perioada caruia contractul va este suspendat de drept. Este obligatoriu de efectuat dupa nastere.
Concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului se acorda la cererea dv., incepand cu data pe care o hotarati dar dupa cele 42 de zile de lauzie, inceteaza la data la care copilul implineste 2 sau 3 ani sau mai devreme daca solicitati incetarea si reluarea activitatii. Pe aceasta perioada CIM este suspendat le cererea dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal dupa ccc georginica georginica Sunt insarcinata cu al doilea copil si voi naste pe 02.08.2010. Sunt in concediu crestere copil pana pe 13.05.2010. Dupa terminarea CCC-ului doresc sa intru ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal mai mare de 42 de zile CATALENA CATALENA Buna seara! Am o mica intrebare :) Ma aflu in situatia in care trebuie sa suspend contractul unei salariate pentru a beneficia de indemnizatie crestere ... (vezi toată discuția)
Prenatal mihaela-ciolea mihaela-ciolea Buna seara!Am si eu o intrebare.Ce se intampla daca depasesc cele 42 de zile de lauzie?Adica doctora mea a gresit calculul,mi-a zis ca voi naste pe 12-14 ... (vezi toată discuția)