avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prenatal dupa CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prenatal dupa CCC

Sunt insarcinata cu al doilea copil si voi naste pe 02.08.2010. Sunt in concediu crestere copil pana pe 13.05.2010. Dupa terminarea CCC-ului doresc sa intru direct in prenatal. Din punct de vedere al numarului de zile permise in prenatal se poate. De la firma mi s-a spus sa vin obligatoriu sa lucrez 1 luna. Din pacate nu imi permit acest lucru (nu am cu cine sa las copilul). Intrebarea este: ce lege (cu art si litera) imi permite sa intru din CCC in prenatal?
Cel mai recent răspuns: georginica , utilizator 23:47, 15 Aprilie 2010
Nu aveti cum intra direct in prenatal.
Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioda de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.
Se poate intra direct in prenatal , intrucat CCC constituie stagiu asimilat .
Parerea mea este ca trebuie sa faceti cerere de incetare a suspendarii contractului de munca cand implineste copilul 2 ani si sa incepeti apoi sa duceti certificate medicale pentru concediu de maternitate, angajatorului.
Cand se termina concediul de maternitate, faceti din nou cerere de suspendare a contractului de munca pentru concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani.
Faceti asa cum spune @rocristina si se rezolva problema.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil raira raira Buna ziua! Incepand din 24.01.2013 sunt in somaj. in martie am ramas insarcinata, iar din 01.07.2013 sunt in concediu medical. in prezent am 32 de saptamani si ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal fractionat irina19867 irina19867 Buna ziua.Sunt profesoara suplinitor, urmeaza sa nasc in 12 august.As avea doua nelamuriri...prima este aceea ca as mai avea 3 saptamani de practica la scoala ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si indemnizatie crestere copil. EmiliaDumi EmiliaDumi Buna ziua, situatia mea sta in felul urmator, lucrez de 2 ani intr-o societate cu contract pe perioada nedeterminata cu program de 2 ore. Sunt insarcinata in ... (vezi toată discuția)