Sunt insarcinata cu al doilea copil si voi naste pe 02.08.2010. Sunt in concediu crestere copil pana pe 13.05.2010. Dupa terminarea CCC-ului doresc sa intru direct in prenatal. Din punct de vedere al numarului de zile permise in prenatal se poate. De la firma mi s-a spus sa vin obligatoriu sa lucrez 1 luna. Din pacate nu imi permit acest lucru (nu am cu cine sa las copilul). Intrebarea este: ce lege (cu art si litera) imi permite sa intru din CCC in prenatal?
Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioda de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.
Parerea mea este ca trebuie sa faceti cerere de incetare a suspendarii contractului de munca cand implineste copilul 2 ani si sa incepeti apoi sa duceti certificate medicale pentru concediu de maternitate, angajatorului.
Cand se termina concediul de maternitate, faceti din nou cerere de suspendare a contractului de munca pentru concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani.