din 2005 in 2007am fost in concediu de maternitate din 2007 pina in 25 feb 2012 am fost in indemnizatie crestere copil de la 3 la 7 ani si as vrea sa stiu daca beneficiez de somaj acum
Beneficiati de somaj numai daca :
- aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la omaj
- c.i.m. sa fi incetat din motive neimputabile dvs ..
Art. 35 din Legea nr.76/2002:
(1) Pentru persoanele care au avut raporturile de munca sau de serviciu suspendate, cu exceptia perioadei de incapacitate temporara de munca in care plata indemnizatiei se suporta de unitate, conform legii, stagiul minim de cotizare se realizeaza prin cumularea perioadei de asigurare realizate inainte de suspendare cu perioada de asigurare realizata dupa reluarea activitatii.
......
Stagiul minim de cotizare se realizeaza prin cumularea perioadei de asigurare realizate inainte de suspendarea c.i.m. (inainte de intrarea in CCC) cu perioada de asigurare realizata dupa reluarea activitatii (perioada dupa terminarea CCC).
Poate ne spuneti exact cum au fost aceste perioade ...
pina la data de 1 08 2008 am o vechime de 3ani 2 luni si 2 zile in 1 04 2009 incetat contract de munca cu art 55 lit b din cm dupa care in 1.05 2009 m-am angajat asistent personal la copilul meu ,copil cu handicappina in 1.04 2010 din 1.05.2010 pina in 26feb 2012 am fost in indemnizatie crestere copil de la 3 la 7ani