avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

din 2005 in 2007am fost in concediu de maternitate din 2007 pina in 25 feb 2012 am fost in indemnizatie crestere copil de la 3 la 7 ani si as vrea sa stiu daca beneficiez de somaj acum
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 21:02, 27 Februarie 2012
Nu s-a scris intr-adevar explicit ca cim-ul pt. functia de asistent personal a incetat,dar pe langa supozitia privind cim ul determinat,pot argumenta si prin prevederile cuprinse in Legea 448/2006 ,unde , in cuprinsul art.12 se precizeaza :

Art. 12. - (1) Persoana care are in ingrijire, supraveghere si intretinere un copil cu handicap beneficiaza, dupa caz, de urmatoarele drepturi:
........
b) concediu si o indemnizatie pentru cresterea copilului cu handicap in cuantum de 450 lei, pentru copilul cu handicap cu varsta cuprinsa intre 3 si 7 ani;


(4) De drepturile prevazute la alin. (1) lit. a)-g) si la alin. (2) nu pot beneficia persoanele care au in acelasi timp si calitatea de asistent personal pentru acelasi copil sau care primesc indemnizatia prevazuta la art. 42 alin. (4).


Deci, utilizatoarea nu avea cum sa mai fie si asistent personal pt. copilul sau incepand din 1mai 2010 cand afirma ca a inceput sa beneficieze de indemnizatie si pana in data 26 februarie cand plata a incetat,probabil copilul a ajuns la varsta de 7 ani.

Situatia este cat se poate de clara,ultima incadrare a utilizatoarei fost cea pe functia de asistent personal,printr-un contract pe perioada determinata/nedeterminata,ulterior, utilizatoarea indeplinind conditiile a beneficiat de indemnizatia si concediu in baza Lg.448/2006,pana in februarie ac.
Este de la sine inteles ca nu are la momentul actual cum sa beneficieze de indemnizatia de somaj,iar singura posibilitate este fie de a se reincadra ca asistent personal pt. copil,daca starea acestuia mai necesita acest lucru,daca nu, trebuie sa-si gaseasca un alt job conform pregatirii si experientei sale profesionale.
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma incadrez pentru indemnizatie de somaj? retromusculo retromusculo Pot beneficia de indemnizatie pentru somaj daca indeplinesc aceste criterii: - sunt absolventa de masterat la zi in perioada 2010-2012; - am lucrat 3 luni ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil eu1983 eu1983 Buna ziua , Ce se intampla daca o angajata are contract pe perioada determinata , este in concediu de crestere copil cu durata de 2 ani si cim se termina cand ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? invictus_ln invictus_ln daca am lucrat la o firma 18 luni si am incetat contractul de munca in 15 ian 1012 conf art 51 lit b, pot, in prezent sa beneficiez de somaj, in toata aceasta ... (vezi toată discuția)