avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Activitate creston

Activitate creston

Răspuns la discuția Contract prestari servicii
va dau un ex, daca o persoana doreste sa se angajeze la o firma iar patronul spune ca timp de 2 luni ii face contract de prestari servicii, e ok?
nu prea ma pricep la chestiile astea cu legi, din cate am citit acest contract se face pt persoane fizice autorizate sau pt alte pers. dar sa nu lucreze mai mult de 2ore/zi
e ceva ciudat, deoarece nicaieri in codul muncii nu se specifica ce este cu aceste contracte de prestari servicii
am inteles se plateste impozit 16 % nu se inregistreaza la ITM, dar nu stiu daca in situatia de mai mai sus nu e doar o cale ca acel patron sa nu platesca asigurarile pt angajat
daca nu lucrez nicaieri si vreau sa-mi pletesc singur sanatatea, pensia si somajul cum trebuie sa procedez? unde trebuie sa merg?ce trebuie sa fac sa beneficiez de servicii medicale gratuite si de vechime?
multumesc
daca nu lucrez nicaieri si vreau sa-mi pletesc singur sanatatea, pensia si somajul cum trebuie sa procedez? unde trebuie sa merg?ce trebuie sa fac sa beneficiez de servicii medicale gratuite si de vechime?
multumesc
multumesc
unde pot gasi legea care clarifica chestia cu conventiile civile, din cate am citit ele sunt ok doar in Codul Civil, in codul muncii se vorbeste despre munca temporara sau asa ceva
mersi mult
stiu ca Cm e diferit de conventia civila vreau sa stiu care sunt conditiile pentru a putea angaja o persoana cu conventie civila de prestari servicii si nu cu Contract de munca
buna , ma poate ajuta cineva, in legatrura cu aceste conventii civile de prestari servicii?
ma intereseaza daca unei persoane i se poate intocmi un astfel de contract chiar daca ea nu mai lucreaza in alta parte cu CM;
daca da in ce conditii?
ce trebuie platit la aceste convetii, doar cei 16%?
multumesc
ma intereseaza in ce conditii se poate incheia o conventie civila, de ex. tb. sa fi pers. fizica autorizata? cat timp este legal sa lucrezi in conventia civila scria undeva ca daca lucrezi sub 2h/zi e totul ok
si ce se plateste? doar impozitul ala de 16%? sau si sanatatea?