Nu vreau sa fac un caz din asta dar mi se pare o incalcare a drepturilor... Pentru unii acea zi poate fi importanta. In baza care legi incep ei numerotarea de pe 14 cand pe dovada scrie clar ca este valabila incepand cu data de 13?
Buna ziua, Am o nelamurire. Mi-a fost retinut permisul de conducere si mi-a fost eliberata o dovada inlocuitoare. Pe dovada scrie ca este valabila 15 zile INCEPAND cu data de 13 PANA LA DATA de 28. A trecut o luna si politia nu a vrut astazi sa-mi restituie permisul spunand ca numerotarea incepe de pe data de 14 nu 13 cum scrie pe dovada pentru ca pe 13 se considera ca am avut permis. Din cate am citit in codul de procedura civila spune ca nu se ia in cosiderare nici prima nici ultima zi, deci data de 27 ar trebui sa fie ultima zi iar numerotarea zilelor fara permis sa inceapa cu 28. Este un abuz din partea politiei? Ce as putea sa fac?
Buna ziua. Ma numesc Andrei si duminica in data de 13 martie am fost oprit pentru neacordare de prioritate unui pieton si mi-a fost suspendat permisul. As dori sa contest pv pe motivul ca numele martorului este scris incorect, agentul constatator a scris foarte urat si nu se poate vedea clar judetul, cnp martorului etc. Un alt avantaj as avea ca am reusit sa dau de martorul care a semnat in pv si m-am inteles cu el, acum e de partea mea, in masina mai eram cu 2 prieteni care si ei au spus ca vin ca martori. As avea sanse sa castig? daca pierd platesc cheltuieli de judecata? ce sa declare martorii? Daca politistul nu era in masina radar cand s-a produs contraventia sunt sanse sa fi lasat radarul sa filmeze? Greseala mea este ca am semnat pv ( mi-a spus politistul sa semnez ca dupa aia tot la el ajunge amenda si imi ia pe mai mult timp permisul )
Multumesc anticipat