avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum se calculeaza termenul trecut pe dovada de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum se calculeaza termenul trecut pe dovada de circulatie?

Buna ziua, Am o nelamurire. Mi-a fost retinut permisul de conducere si mi-a fost eliberata o dovada inlocuitoare. Pe dovada scrie ca este valabila 15 zile INCEPAND cu data de 13 PANA LA DATA de 28. A trecut o luna si politia nu a vrut astazi sa-mi restituie permisul spunand ca numerotarea incepe de pe data de 14 nu 13 cum scrie pe dovada pentru ca pe 13 se considera ca am avut permis. Din cate am citit in codul de procedura civila spune ca nu se ia in cosiderare nici prima nici ultima zi, deci data de 27 ar trebui sa fie ultima zi iar numerotarea zilelor fara permis sa inceapa cu 28. Este un abuz din partea politiei? Ce as putea sa fac?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:47, 27 Aprilie 2011
Nu faceti nimic.. cu o zi, fara o zi.. asta e..doar nu vreti sa faceti un caz din asta..
Nu vreau sa fac un caz din asta dar mi se pare o incalcare a drepturilor... Pentru unii acea zi poate fi importanta. In baza care legi incep ei numerotarea de pe 14 cand pe dovada scrie clar ca este valabila incepand cu data de 13?
Termenul clar este cel trecut pe dovada de circulatie , adica de pe 13 pana pe 27 inclusiv si pe 28 trebuia sa va elibereze permisul. O reclamatie de abuz merita facuta dar nu la forurile locale ci direct la MAI care din cand in cand mai ia in considerare si cate o astfel de reclamatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numerotare documente cedo Cornelissa Cornelissa As vrea sa știu dacă poate cineva sa îmi spună cum se numeroteaza documentele care se ataseaza formularului CEDO: în continuarea numerotarii paginilor ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pt 30 zile pe neprezentarea in termen de 24 de ore de la accident usor - tamponare lcristea_1999@yahoo.com lcristea_1999@yahoo.com Buna ziua, Am fost implicata intr-o tamponare usoara in parcarea unui complex comercial. Cealalta persoana a fost si a facut declaratie la politie, iar eu ... (vezi toată discuția)
Politia refuza sa imi ia permisul. Flavarc Flavarc Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Decizia a devenit definitiva si irevocabila in 2013. Nu am primit ... (vezi toată discuția)