va multumesc pentru sfaturi.in conditiile descrise de mine in primul mesaj(existenta unui singur martor si acela fara a fi de fata la incident) poate fi dovedita persoana in cauza ca fiind infaptuitorul acestei infractiuni.multumesc.
sa zicem ca x loveste cu o bata de baseball pe y si-i mai da si vreo doi pumni.daca y are un certifica medical de 9 zile atunci din cate stiu x se incadreaza la lovire.daca are certificat medical de peste 21 zile intra la vatamare.puteti sa mi ziceti va rog ce pedeapsa poate primi x. exista un martor care zice ca l-a vazut pe x in locul unde a fost incidentul(pe un pod) dar nu a vazut incaierarea in sine. x a declarat ca nu a fost in locul respectiv in acel moment.va multumesc
domnul alex, am consultat mai multi avocati si am avut raspunsuri foarte variate.oricum cred ca pica varianta eliberarii pe 5 martie 2011 pentu ca aceasta data a trecut si el nu este liber.ne am gandit ca poate recursul pe care la facut a facut ca hotararea sa nu intre in vigoare si statul german sa l tina pana la rezolvarea recursului.in acest sens am hotarat retragerea recursului
statul german a hotarat sa l transfere ..probabil ca asa este procedura de transfer...faza este ca in actele din hotararea de la romani se spune ca pe 5 martie 2011 el termina de executat pedeapsa desi pedeapsa lui este de 9 ani si a inceput din 2007 executarea sa.el mi a zis ca ar retrage recursul aici in romania ca poate il transfera si ii da drumul daca asa scrie in horararea asta din romania.
multumesc pentru raspuns...nu-i din ciclul ala:)))cu avocatul trebuie inceiat un contract ceva sau pur si simplu platesc un avocat sa faca cererea si sa o depuna.multumesc!!!
am un prieten inchis in germania. are un proces in bucuresti la curtea de apel in care verdictul a fost sa il mute in romania pentru continuarea pedepsei. a facut recus si acum vrea sa retraa recursul. intrebarea este daca pot face eu acest lucru sau daca pot plati un avocat ca sa retraga recursul.am intrebat un avocat si el mi a zis ca doar persoana in cauza poate retrage recursul...daca poate un avocat sa rezolve treaba asta trebuie incheiat vre un contract cu acel avocat sau nu este nevoie de asa ceva.va multumesc!!!